|

Kerkük'te kirli ittifak: Peşmerge-PKK aynı siperde!

Irak ordusunun operasyon başlattığı Kerkük'te PKK'lı teröristlerin Peşmerge güçlerine destek verdiği ortaya çıktı. Kerkük'te birçok noktayı PKK'ya teslim eden IKBY'nin terör örgütü ile birlikte bölgede hareket etmesi ise dikkat çekiyor. Bölgeden gelen ilk görüntülerde, Peşmergeye ait zırhlıların bulunduğu alanda PKK'lıların silahlarla konuşlandığı görülüyor.

Yeni Şafak
14:02 - 16/10/2017 lundi
Güncelleme: 17:12 - 16/10/2017 lundi
Yeni Şafak
Kerkük kent merkezinde PKK'lı teröristlerin, Irak güçlerine karşı roketatar ve silahlarla konuşlandığı görülüyor.
Kerkük kent merkezinde PKK'lı teröristlerin, Irak güçlerine karşı roketatar ve silahlarla konuşlandığı görülüyor.

Irak ordusunun operasyon için düğmeye bastığı Kerkük’te terör örgütü PKK’lıların Peşmerge güçlerinin yanında kent merkezine yığınak yaptıkları ortaya çıktı. Bölgede çekilen görüntülerde PKK’lı teröristlerin ellerindeki silahlarla kent merkezine indikleri görülüyor. PKK’lıların birçok noktada sokak başlarını tuttuğu ve Peşmerge ile birlikte hareket ettiği ifade ediliyor.

Bölgede terör örgütü PKK’ya ait bayraklar da kent merkezinde görülüyor. Daha önce Irak Parlamentosu tarafından görevden alınan Kerkük Valisi Necmettin Kerim tarafından kente sokulan PKK’lılar Peşmergelerle birlikte hareket ediyor.

Kerkük'teki bazı noktalar PKK'ya bırakıldı

IKBY'nin kentin bazı noktalarını terör örgütü PKK'ya bıraktığı ve örgütün bölgede ofisler açtığı ifade ediliyor. Bölgedeki etkinlik alınını artırmaya çalışan terör örgütü PKK, Irak ordusunun operasyonu sonrası, Peşmerge güçleri ile birlikte kent merkezinde Irak ordusuna karşı çatıştı.

Erbil yönetiminden yana tavır alan eski Kerkük Valisi Kerim'in PKK'lıların Kerkük'e yerleştirilmesinde önemli bir rolü bulunuyor. Referandumdan aylar önce terör örgütü PKK mensuplarını, kente sokan Kerim, Erbil'in desteği ile bölgedeki bazı noktaları PKK'ya bıraktı.

  • Kerkük kent merkezinde Peşmergeye ait zırhlı araçların üzerinde terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları da yer alıyor.

Bölgede yaşanan gelişmeleri geçen PKK’ya yakın haber kaynakları benzeri fotoğrafları sosyal medyadan paylaşıyor. Peşmergeye ait zırhlı araçların üzerinde terör örgütü PKK ve elebaşı Öcalan’a ait fotoğrafların yer aldığı görüntüler, terör örgütünün Kerkük’teki varlığını da doğrular nitelikte.

PKK’lıların da ellerindeki silahlarla kent merkezine girdikleri ifade ediliyor.

Dakuk'a girmeye çalışan PKK'lı teröristlerin ise Türkmen Cephesine bağlı güvenlik güçleri tarafından engellendiği ifade ediliyor. PKK'lıların saldırısına karşılık veren Türkmenlerin, PKK'lılara ait bir büroyu da ele geçirdiği belirtiliyor.


  • Dışişleri Bakanlığından açıklama
  • Irak hükümeti dün yaptığı açıklamada, IKBY yönetiminin Kerkük’e terör örgütü PKK’lıları yerleştirdiğini ve bunun bir savaş ilanı olduğunu duyurmuştu. Bugün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Terör örgütü PKK’yı Kerkük’e sokanlardan bunun hesabının sorulacağının ve Irak hükümeti ile işbirliğine hazır olunduğu ifade edildi.

#IKBY
#Kerkük
#PKK
#Peşmerge
#Irak ordusu
il y a 7 ans