|

Komşu’dan skandal karar

Erdoğan'a suikast timinde yer alan ve darbe başarısız olunca helikopterle Yunanistan’a kaçan 8 darbeci subayı iade davasında skandal bir karar çıktı. Yunan mahkemesi 3 subayın Türkiye'ye iade talebini can güvenlikleri yok diyerek reddetti

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 23:11 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast timinde yer alan ve darbe başarısız olunca Yunanistan'a kaçan 8 askerden üçü hakkındaki Türkiye'nin iade talebi Yunan mahkemesi tarafından reddedildi. Atina'daki temyiz mahkemesinde dün tekrar duruşmaya çıkan üç asker ve avukatları savunmalarını verdi.



DARBECİLERİN HAYATLARI TEHLİKEDEYMİŞ!


Mahkemenin kararına göre darbeci üç asker hayatlarının tehlikede olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye iade edilmeyecek. Geri kalan askerler için ise duruşma bugün yapılacak.Dünkü duruşmaya 3 hain subaydan 2'sinin savunmasını yapacak olan avukat, katılmadı. Mahkeme tarafından atanan kamu davası avukatının dava hakkında bilgi sahibi olmaması ve Türkiye'den giden belgelerin Türkçe


olması, dolayısıyla çeviri yapılmasının istenmesi üzerine bugüne ertelendi.



BELGE EKSİK BAHANESİ


Ayrıca, Avukat Stavrula Tomara, Türk yetkililer tarafından gönderilen belgelerde bu kritik savunmada subayların komutanlarının ifadelerinin yer almadığını belirtti. Temyiz Kurulu heyetinin önüne çıkacak olan diğer subayların da Türkiye'ye iade edilip edilmemesi gerektiği konusunda savcının önerisi bekleniyor. Dosyada yer alan belgelere göre Yunanistan'a kaçan 8 hain darbeci askerin, Anayasa'yı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın yaşamına karşı suikaste teşebbüs etmek ve zorla helikopter kaçırmak suçlarından yargılanmak üzere iadesi istenmişti.



Bundan herkes zarar görür






Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Atina'daki temyiz mahkemesinin kararını, şöyle değerlendirdi: “Yunanistan, Türkiye ile NATO'da ittifak içerisindedir, NATO müttefikimizdir. Bizim Yunanistan hükümetinden beklentimiz kesinlikle bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesiyle ilgili her türlü gayreti göstermesidir. ABD'de bu FETÖ liderinin konumundaki kişiyle ilgili de öne sürülen gerekçe aynı, yargı kararı, mahkeme kararı. Burada eğer terör örgütleri arasında ayrım yapmaya giderse ülkeler, bundan herkes zarar görür. Çünkü terör, insanlığın ortak düşmanıdır. Dünyanın hiçbir yeri terör örgütü mensubu için rahat bir yer olmamalıdır.”


#FETÖ
#Yunanistan
#Suikast
#Darbe girişimi
#Fikri Işık
7 yıl önce