|

Putin özür diledi

El Bab'da yaşanan acı olayın ardından Ankara ile Moskova arasında diplomasi trafiği yaşandı.Önce iki ülke dışişleri arasında görüşmeler yaşandı. Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 03:36 - 10/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Putin özür diledi
Putin özür diledi

Görüşmede Putin, El Bab'da kaza neticesinde şehit düşen askerler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üzüntü ev taziyeleri taziyelerini iletti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaşanan olayı ülkesinin Güvenlik Konseyi toplantısına da taşıdı. Putin görüşmede konsey üyelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeler konusunda bilgilendirdi.



ŞOYGU'DAN RAPOR


Toplantıda Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun konuyla ilgili Putin'e rapor vererek, iki ülke genelkurmay başkanlarının Suriye'de terörle mücadelede daha sıkı koordinasyon sağlanması kararı aldığını söylediği ifade edildi. Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi Vitaliy Milonov, olayı trajedi olarak niteledi. Milonov, "Maalesef, askeri operasyonlar sırasında bu tür trajediler bazen yaşanıyor. Bu tür trajedilerin yaşanmaması için iki ülkenin bu bölgedeki operasyonlarını daha dikkatli planlaması gerek" diye ekledi.






#El Bab
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Vladimir Putin
7 yıl önce