|

Elektrik borcuna taksit

Elektrikte tüketiciyi koruyan düzenlemeler yapıldı. Faturalar en az 25, en çok 35 günlük olarak düzenlenecek. Taksit imkanı sağlanacak..

Yeni Şafak
08:45 - 5/08/2016 الجمعة
Güncelleme: 05:47 - 5/08/2016 الجمعة
Diğer

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), vatandaşı rahatlatacak yeni bir yönetmelik yayımladı. Yönetmeliğe göre; elektrik dağıtım şirketleri, elektrik sayaçlarını en az 25, en fazla 35 gün olarak belirleyecekleri dönemler içinde her takvim ayında bir defa okuyacak ve bu, aylık okuma olarak kabul edilecek. Aynı ay içinde enerjinin borçtan dolayı kesilmesi, sözleşmenin sona ermesi veya feshi veya tedarikçi değişikliği nedeniyle yapılacak faturalamalar gibi mevzuatta özel olarak tanımlanan haller dışında, birden fazla faturalama yapılamayacak.



3 FATURA DÖNEMİ

Tüketicinin talebi halinde, faturalamanın 3 ayı geçmesi durumunda, dönemi içindeki ay sayısını aşmamak üzere, tüketiciye vade farkı uygulanmaksızın taksit imkanı da sağlandı. Takvim'deki habere göre, mevzuatın gerektirdiği özel haller dışında aynı ay içinde birden fazla faturalama yapılmasına engel olacak değişiklikle, zamanında ödenmeyen borçlara ilişkin olarak, uygulamada tüketicilerin çok düşük miktardaki bedeller için yasal takibe alınıp mağdur edilmesi önlenecek...


#Elektrik
#Elektrik borcu
#Taksit
#EPDK
٪d سنوات قبل