|

Teknolojiye Türk İmzası

Berlin Telekomünikasyon ve Elektronik Fuarı dünyanın dört bir yanından dev teknoloji şirketleri ve meraklılarını bir araya getiriyor. Robotlar, OLED TV'ler ve akıllı telefonlar ilk günden dikkat çekti. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren Türk firmaları, son teknoloji ürünlerini tanıtırken uluslararası işbirliği anlaşmalarına da imza attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/09/2016 Cuma
Güncelleme: 22:34 - 1/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Berlin'deki Telekomünikasyon ve Elektronik Fuarı (IFA) kapılarını açtı. Bu yıl 56'ncısı düzenlenen fuar yine teknoloji devlerinin en yenilikçi ürünlerini yine fuara taşıdı. Piyasaya çıkacak son teknoloji ürünleri, dünyanın dört bir yanından gelen şirket ve teknoloji meraklılarına sunuldu. 1645 şirketin katıldığı fuarda 4K kameralı akıllı telefonlar ve OLED TV'ler büyük ilgi gördü. Türk firmaları da


yaptıkları uluslararası işbirlikleri ve marka tanıtımlarıyla ilgi odağı olarak teknoloji fuarına adeta Türk imzasını attı.



Toshiba Avrupa'da artık Vestel'in


Yeni yatırımlarını duyuran Vestel'in Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, ürün ve hizmetlerinin fuarda büyük ilgi gördüğünü söyledi. IFA'da düzenlenen Vestel Basın Toplantısı'nda Erdoğan, Toshiba ile marka lisans anlaşması imzaladıklarını belirterek, “Anlaşma ile ilk etapta 5 yıllığına tüm Avrupa'da Toshiba markalı TV'lerin üretimi, lisansı ve marka hakkı Vestel'de olacak” dedi.



HEDEF YÜZDE 5 PAZAR PAYI


Erdoğan, Toshiba'nın 50 milyar dolar cirosu ve 150 bin çalışanı ile büyük bir marka olduğunu, onların bu markaya Vestel'i de dahil etmelerinin kendileri için çok gurur verici olduğunu ifade etti. Avrupa'da yüzde 5'lik bir pazar payı hedefledikleri belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:







OLED TV'LER MERAK KONUSU


“Vestel olarak halihazırda yüzde 20 paya sahip olduğumuz Avrupa TV pazarında bu yeni anlaşma, bizi daha da yükseğe taşıyacak. Toshiba markalı tüm TV'ler artık Avrupa'da Vestel tarafından üretilecek ve satılacak. Toshiba için şimdi Toshiba Europe diye ayrı bir organizasyon kuracağız. Bunun genel merkezi İngiltere olacak.” Şu anda bin 400 mühendisleri olduğu bilgisini veren Erdoğan, “Bundan sonraki hedefimiz 2 bin. Ar-Ge yatırımı yapmak zorundayız” dedi. Yerli üretim OLED TV hakkında da bilgi veren Erdoğan, “İlk yerli üretim OLED TV'yi tüketicilerimizle buluşturarak, dar açılarda bile görüntüyü bozmadan sunabilen teknolojisi sayesinde kusursuz bir TV izleme deneyimi yaşatacağız” diye konuştu.



SAMSUNG 2017 İÇİN HAZIR


Samsung Electronics, Türkiye'deki kullanıcıların akıllı ev deneyimini yaşayacağı nesnelerin interneti özellikli ürünleri IFA 2016'da tanıttı. Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy, her yıl 14 milyar doları Ar-Ge yatırımı yapan Samsung'un, ürünlerinin yüzde 90'ının 2017'ye kadar nesnelerin interneti teknolojisine sahip olacağını belirtti.



Sony Mobile, IFA fuarında yeni Xperia X serisi akıllı telefonlarına iki model daha eklediğini duyurdu. Xperia XZ ve premium Xperia X Compact, Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan vizyonun devamı olarak daha akıllı ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor. IFA'da yeni ürünlerini tanıtan Lenovo ise hem Android 6.0 hem de Windows 10 işletim sistemiyle çalışabilen Yoga Book'u sundu. 690 gr. olan Yoga Book, zarif, şık tasarımı ve kapalıyken 9.6 mm. inceliği ile de aynı zamanda dünyanın en incesi.



FC Barcelona temalı buzdolabı






IFA fuarında Beko, en yeni 251 adet ürününü tüketicilerle buluşturdu. Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Global markamız Beko, Avrupa'da solo beyaz eşya pazarında lider konumunda. Avrupa'daki güçlü konumumuzu korurken, Asya Pasifik ve Amerika gibi yeni pazarlara giriş yapıyoruz. Asya Pasifik'te iddialı hedeflerimiz var. İpek Yolu'nu Beko Yolu'na dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Beko ile faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda ilk üç içinde yer almayı hedefliyoruz” dedi.



ŞİRKETLER TANITIM YARIŞINDA


Arçelik A.Ş. Türkiye'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, “Beko, bu yıl tanıttığı global kampanyası 'Yanınızdayız' ile tüketicilerin hayatını kolaylaştıran çözümler geliştiriyor. Verimli ve esnek ürünler geliştiriyoruz. Ürünlerimiz tüketicilerimizin günlük yaşamlarının bir parçası. Hedefimiz bu ortaklığı sağlamlaştırmak ve tüketicilerimiz ile olan duygusal bağımızı daha da güçlendirmek” ifadelerini kullandı. Fuara katılan bir diğer firma olan Philips ilk ise, OLED TV'si olan 55 inch 901F modelinin Almanya'daki IFA Fuarı'nda tanıttı. OLED ile Ambilight teknolojilerini birleştiren bu televizyon, görüntü performansında kalite standardını yukarıya taşırken, TV'de tasarımın ulaştığı zirveyi temsil ediyor.



Beko'nun dinamik ve değişime öncülük eden gücü ile aynı ruhu sergileyen FC Barcelona işbirliği ile de 'Bugün için yenilik' çatısı altında IFA'da bir ilke imza atıldı. Beko ve FC Barcelona global birlikteliklerini, ortak markalı yeni buzdolabı ile taçlandırdı. FC Barcelona ile iki kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Eric Abidal, yakında İspanya'da pazara sunulacak FC Barcelona temalı yeni buzdolaplarını Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu ve Can Diçnçer ile birlikte ilk kez medyaya tanıttı.


#Telekomünikasyon
#OLED TV
#Robotlar
#Samsung
#Sony Mobile
8 yıl önce