|

AYM HDP'nin 'sözlü savunmayı erteleme' talebini reddetti

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin 11 Nisan olarak belirlenen sözlü savunma tarihinin seçim sonrasına ertelenmesi talebini oybirliğiyle reddetti. HDP, hakkındaki kapatılma davasında sözlü savunmanın seçim sonuna bırakılmasını talep etmiş, talebi değerlendiren AYM 3 ay yerine 1 ay erteleme kararı vermişti.

09:54 - 22/03/2023 Çarşamba
Güncelleme: 10:46 - 22/03/2023 Çarşamba
Diğer
HDP'nin talebinde karar çıktı.
HDP'nin talebinde karar çıktı.

HDP, kapatma davasında 11 Nisan'a ertelenen sözlü savunmanın 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrasındaki bir tarihe bırakılması istemiyle Yüksek Mahkeme'ye başvurdu.


Partinin başvurusunu gündeme alan Anayasa Mahkemesi, talebi oy birliğiyle reddetti.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde açılan davada süreç devam ediyor.


Bir siyasi partinin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde açılan davalarda "ceza davası" prosedürü izleniyor.



HDP seçim sonuna bırakılmasını talep etmişti

14 Mayıs’ta yapılacak kritik seçime bir ay kala “kapatma baskısı” altına girmek istemeyen HDP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi listelerinden seçime girme seçeneğini gündeme aldı. Bununla da yetinmeyen HDP, kapatma talepli davada kararın seçim sonuna bırakılması için yeni bir hamle yaptı. Parti, sözlü savunmanın seçim sonuna bırakılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.



#AYM
#HDP
#seçim
1 yıl önce