|

Canlı bomba ünlü gazetecinin akrabası çıktı

Sultanahmet’i kana bulayan IŞİD’li canlı bomba Nabil Fadlı’nın Suriye’deki ailesine Yeni Şafak ulaştı. Bombacının Türkiye'de birçok gazetede köşe yazarlığı yapan Hüsnü Mahalli'nin yakın akrabası olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
08:39 - 14/01/2016 الخميس
Güncelleme: 08:42 - 14/01/2016 الخميس
Yeni Şafak

Yeni Şafak, Sultanahmet bombacısı Nabil Fadlı'nın ailesine ulaştı. Halep'in Cerablus Kasabası'na bağlı Amarna köyünden olan Nabil Fadlı, 2012 yılından 2014 yılının başlarına kadar Suriyeli muhalif gruplarla Esed'e karşı savaştı. 2014 yılı Ocak ayından itibaren IŞİD saflarına geçen Nabil Fadlı'nın babası Abdullatif Fadlı ve Ermeni asıllı annesi Sofia Fadlı halen Halep'in Mumbuç ilçesinde yaşıyor. Aile üyeleri arasında Türkiye'de yaşayan isimler de var.





Hüsnü Mahalli'nin akrabası çıktı



Sultanahmet bombacısı Türkiye'de birçok gazetede köşe yazarlığı yapan Hüsnü Mahalli'nin yakın akrabası olduğu ortaya çıktı. Hüsnü Mahalli ile Sultanahmet bombacısı Fadlı Suriye'deki Barak aşiretine mensup. Mahalli ile Fadli'nin babaları amca çocukları. Hüsnü Mahali'nin diğer amca çocuğu Arif Mahali ise Cerablus'ta IŞİD'in üst düzey emirleri arasında yer alıyor. Mahalli'nin kız kardeşi ise IŞİD'in kadın kollarından sorumlu üst düzey yöneticiler arasında.




#Sultanahmet
#Hüsnü Mahalli
#Fadlı
#Nabil Fadlı
#IŞİD
#DEAŞ
٪d سنوات قبل