|

Çocukken şehit olacağım derdi

Muhammed Ambar, 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde hainler tarafından şehit edildi. "Bu gece ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz" sözleriyle köprüye koşan şehit Ambar’ın kardeşi Melek, “Küçüklüğünden beri şehit olmak isterdi, 40 yaşında bu arzusuna kavuştu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2016 الأحد
Güncelleme: 23:08 - 6/08/2016 السبت
Yeni Şafak

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde şehit edilen Muhammed Ambar, 40 yaşında arzu ettiği şehitlik mertebesine ulaştı. Geride biri kız iki çocuk bırakan şehidin kardeşi Melek Ambar, Muhammed Ambar'ı ve 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. Ağabeyinin o gece hiç düşünmeden dışarı çıktığını söyleyen Ambar, “Televizyonu açtık, daha Cumhurbaşkanımızın açıklaması yok, bağlantı yok. Sadece 'Bu bir girişim olabilir' haberleri var. Ağabeyim birden arkadaşlarını aramaya başladı. Dışarı çıktılar. Sokağa çıktıktan sonra hiç aramadı. Mesajlarıma bile cevap vermemesine rağmen yine de korkmadık. 'Telefonu arabadadır, sesi duymuyordur' diye düşündük. Vatanı, milleti koruması gerektiği vakitlerde gözü başka hiçbir şeyi görmezdi, buna bağladık. O gece köprüye arkadaşlarıyla gidince de 'Bu gece ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz' demiş.” dedi.





'SAVAŞ ÇIKSA İLK BEN GİDERİM' DİYORDU


Ambar, sabaha kadar ağabeyini beklediğini söyleyerek, hastaneden gelen telefonla ölüm haberini aldıklarını söyledi. Ambar şunları aktardı: “Ona vatan, millet hakkında kimse kötü bir söz söyleyemezdi. Hep şehit olmak arzusuydu. 'Ben ailenin küçük oğluyum, savaş çıkarsa ilk ben gideceğim' derdi. Zaten olaydan bir hafta önce de 'ben şehit olacağım' demiş. Eniştem, '40 yaşında adamsın, seni bu yaştan sonra askere mi alırlar' deyince ağabeyim, 'İlla asker mi olmak lazım şehitlik için' demiş. İstediği gibi olması bizim yüreğimizi ferahlatıyor. Yıllardır arzuladığı şekilde gitti.”


#Boğaziçi Köprüsü
#Muhammed Ambar
٪d سنوات قبل