|

Diyanet TV 2007'de yayında

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007 yılında kendi televizyonunu ve radyosunu kuracak. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum İdari Kurulu, halkın dini yönden aydınlatılması amacıyla "Diyanet TV ve Radyo" kurulması çalışmalarına onay verdi.

İha
00:00 - 29/12/2006 Cuma
Güncelleme: 13:05 - 29/12/2006 Cuma
Yeni Şafak
Diyanet TV  2007'de yayında
Diyanet TV 2007'de yayında

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007 yılında kendi televizyonunu ve radyosunu kuracak. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum İdari Kurulu, halkın dini yönden aydınlatılması amacıyla "Diyanet TV ve Radyo" kurulması çalışmalarına onay verdi.


Diyanet, televizyon ve radyo kanalı için RTÜK ile çalışmalarını son aşamaya getirdi. Diyanet, halkın dini yönden bilinçlendirilmesi amacıyla 2007 yılında atağa geçecek. Bir süredir kendi televizyon ve radyo kanalını açmak amacıyla çalışma yürüten Diyanet, yeni yılda müstakil radyosuna ve televizyonuna kavuşacak. RTÜK ile yürütülen çalışmaları son aşamaya getiren Diyanet, kuracağı televizyon ve radyo kanalıyla halkı dini yönden aydınlatmayı hedefliyor.


Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum İdari Kurulu da radyo ve televizyon kurulması çalışmalarına onay verdi. 2007 yılında yayın hayatına başlaması beklenen "Diyanet TV ve Radyo" aracılığıyla halk dini konularda bilinçlendirilecek. Diyanet, açacağı yayın kuruluşlarıyla halka Kur'an-ı Kerim öğretilmesini de hedefliyor.


Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum İdari Kurulu, Diyanet işleri Başkanlığı ile sendikalar arasında din görevlilerinin eğitim, kültür sosyal etkinliklerini sağlayacak ortak projenin yapılıp hayata geçirilmesi yönünde de karar aldı. Kurul ayrıca, camilerde imkanlar ölçüsünde bilgisayar kullanımının yaygınlaştırılmasını kararlaştırdı.


Kuruldan çıkan diğer kararlar şöyle:



  • İl ve İlçelerde açık bulunan kadrolar doldurulmaya çalışılacak

  • Dernek, vakıf ve köy yöneticileriyle uyumlu hizmet sunulabilmesi için mutat toplantılarda aydınlatma ve rehberlik çalışmaları sürdürülecek

  • Diyanet İşleri Başkanlığı ve TOKİ arasında gerekli görüşmelerin yapılarak kurum mensuplarına konut edinmelerinde yardımcı olunacak

  • Hac'ca görevli olarak giden personele kayıt sistemi içerisinde olmak kaydıyla imkanlar dahilinde eşini bir defaya mahsus hacca götürme imkanı sağlanacak

  • Banka promosyonlarıyla yapılan hizmet alımları personelin maaşlarına yansıtılacak. "


    Toplantıda, kurum içi muvafakatin kaldırılması, herhangi bir sebeple görevine son verilenlerin yargıda berat etmeleri halinde göreve döndürülmesi, hac imtihanlarında 70 üzerinde puan alan görevlilerin umrede değerlendirilmesi ve görevde yükselme sınavlarının her yıl yapılması ve atamaların gerçekleştirilmesi konuların da ise herhangi bir mutabakat sağlanamadı.


  • 17 yıl önce