|

Gülen için rüşvet dağıttı

FETÖ’nün esnaf yapılanmasını oluşturan isimlerden iş adamı İhsan Kalkavan’ın, teröristbaşı Fetullah Gülen için milyonlarca dolar rüşvet dağıttığı ortaya çıktı. Kalkavan, FETÖ’nün Colorado imanına, Gülen aleyhine Ankara’da açılan davalardaki hakimlere milyon dolarlarca rüşvet verdiğini anlattı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 15:06 - 22/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturmada, örgütün bir dönem ABD'nin Colorado imamlığını yapan H.P., örgütün finansörlerinden iş adamı İhsan Kalkavan'la ilgili itiraflarda bulundu. 1994 yılında örgütte sohbet abiliği yaptığını söyleyen H.P., İhsan Kalkavan'ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için rüşvet verdiğini anlattı. H.P., İhsan Kalkavan'ın o dönem İstanbul İl İmamı olan Ahmet Kara ile beraber Gülen aleyhine Ankara'da açılan davalarda hakimlere milyonlarca dolar rüşvet verdiklerini bizzat İhsan Kalkavan'dan duyduğunu dile getirdi.



RÜŞVET AĞINI ORTAYA ÇIKARABİLİR


İhsan Kalkavan'ın hakimlere verdiği rüşveti bizzat kendisine İzmir Yamanlar Koleji'ndeki bir sohbet toplantısında söylediğini ifade eden H.P., Kalkavan'ın dinlenmesi ile rüşvet ağının ortaya çıkabileceği değerlendirmesinde bulundu. H.P., Fetullah Gülen'in ABD'ye kaçmasından önce masonlarla ilişkisine yönelik önemli bir bilgiyi de savcılıkla paylaştı.



MASON ÜSTADIYLA TOPLANTI


H.P., 1996'da Erenköy mütevellilerinden Abdurezzak Aydoğan ve daha sonra cemaatten ayrılan Mehmet Ceylan ile beraber Türkiye Masonlar Locası üstadını Altunizade'deki FEM Dershanesi'nde bulunan Gülen'in özel ofisinde ağırladıklarını söyledi. H.P, Masonlar Locası üstadını Gülen'le burada görüştürdüklerini ifade ederken, verdiği isimlerin bu olaya tanıklık yapabileceğini söyledi. H.P, Gülen'in Altunizade'deki FEM Dershanesi'nin 5. katını kullandığını, bu katın sorumlusunun ise Veysel A. isimli kişi olduğunu söyledi. 1994 yılında 5. kat için 300 bin mark harcayarak kamera sistemi kurduklarını söyleyen H.P, kamera sisteminin Gülen'in bütün konuşmalarını kayıt altına alarak örgüt üyelerine ulaştırmak ve motivasyonlarını arttırmak için kurulduğunu ifade etti.


Gülen'in yanında bürokrat ve subaylar varken kameraların kapalı olmasını istediğine dikkat çeken H.P., “Ama Veysel Ayhan o bilgiler de kaybolmasın düşüncesi ile kamera kapalıyken bile başka kameralarla da çekim yapardı. Çekim yaptığı kasetleri il imamlarına örgütün alt tabakasına yollardı. Oluşan bu arşiv 1998'de Gülen ABD'ye gidene kadar sürdü. Medyaya yansıyan 28 Şubat kasetleri nedeniyle örgüt endişe etti. Gülen bunun üzerine bütün kasetlerin yakılması talimatını verdi. Ancak benim alt imamım olan Mustafa K. tarafından arşiv koruma altına alınmıştı. Akıbetini Mustafa K. bilmektedir" dedi.



#FETÖ
#İhsan Kalkavan
7 yıl önce