|

HDP'den tehlikeli çağrı

Şehirleri savaş alanına çeviren sokağa çıkma çağrısını yapan HDP, halkı bir kez daha sokağa dökmek istiyor. Partiden yapılan açıklamada 'Halklarımızı, 1 Kasım'da bir kez daha sokağa çıkarak küresel eyleme güç vermeye çağırıyoruz' ifadesi kullanıldı.

Yasemin Asan
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 23:53 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
HDP'den tehlikeli çağrı
HDP'den tehlikeli çağrı

Kobani olaylarını bahane ederek 'sokağa çıkın' çağrısı yaparak şehirlerin savaş alanına dönmesine ve 40'dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan HDP, bir kez daha halka 'sokağa çıkın' çağrısında bulundu. Partiden yapılan açıklamada, dünya genelinde aralarında Nobel Barış Ödülü sahiplerinin de bulunduğu çok sayıda aydının Kobani için eylem çağrısı yaptığı belirtildi. 'Kobani halkının direnişi bu eylemle bütün dünya tarafından selamlanarak desteklenecek' denilen açıklamada, bu eyleme Türkiye'den de destek verilmesi istendi.

SOKAĞA ÇAĞIRIYORUZ!

Açıklamada, 'Direnişin başından beri Kobani'ye desteğini sunan halklarımızı, 1 Kasım'da bir kez daha sokağa çıkarak küresel eyleme güç vermeye çağırıyoruz' ifadesi kullanıldı.

YARALAR SARILMADAN

Kobani eylemlerinin fitilini ateşleyen HDP, şehirleri savaş alanına çevirecek ikinci 'sokağa çıkın' çağrısında bulundu. Kobani olaylarını bahane ederek çözüm sürecine yapılan sabotajın yaraları sarılmadan HDP, halkı bir kez daha sokağa çığırdı. HDP'nin önceki hafta yaşanan terör olaylarının üzerinden çok süre geçmeden yeniden aynı çağrıyı yapması dikkat çekti. HDP'nin 6-7 Ekim eylemelerinde 'sokağa çıkın' çağrısı üzerine alanlar savaş alanına dönmüştü ve 40 kişi de bu olaylarda hayatını kaybetmişti. HDP yeni bir sorumsuzluğa imza atarak bu çağrısını tekrarladı.


9 yıl önce