|

Karahan Tüneli'nden araç geçişleri başlıyor

Malatya ile Doğu Anadolu'daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayacak olan D-300 karayolu üzerindeki Karahan Tüneli'nden 24 Haziran'da araç geçişleri başlayacak.

Yeni Şafak
17:44 - 19/06/2016 Pazar
Güncelleme: 15:07 - 19/06/2016 Pazar
AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin tünelden araç geçişine başlanılacağı 24 Haziran Cuma Malatya'da olacağını belirtti.



Tünelin resmi açılışının Başbakan Binali Yıldırım'ın Malatya'ya geleceği tarihte yapılacağını aktaran Çalık, "Sayın Başbakan'ımız Yıldırım, Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında yaşanacak trafik akışında vatandaşların daha rahat ulaşımı için tünelde araç geçişine izin verilmesi talimatı üzerine açılış töreni beklenilmeden araç geçişleri yapılacaktır." ifadelerini kullandı.



Tünelin bin 600 metre uzunluğunda olduğunu bildiren Çalık, şöyle devam etti:



"Tünelin hizmete girmesiyle yüksek rakımlı sarp ve uçurumlarıyla tanınan ve buzlanmaya maruz kaldığından özellikle ağır tonajlı nakliye araçlarınca çok büyük zorluklarla aşılan Karahan Geçidi tarihe karışacak. Tünelle birlikte yolun kullanıcılarına daha konforlu ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunulacaktır. Tünelle mevcut yol bin 200 metre kısalacak, mevcut haliyle yaklaşık 15-20 dakikada geçilen bu kesimde seyahat süresi 3-5 dakikaya inecektir. Böylece zaman ve yakıttan tasarruf edilerek milli ekonomiye katkı sağlanacaktır."



Çalık, Karahan Tüneli'nin toplam maliyetinin 214 milyon lira olduğunu belirterek, bunun 157 milyon 309 bin lirasını tünel yapımı, yaklaşık 30 milyon lirasının bağlantı yolu, 13 milyon lirasının bağlantı yolu üst yapı, 13 milyon 665 bin lirasını da tünel ikinci işler maliyetinin oluşturduğunu kaydetti.



#Karahan Tüneli
#Malatya
#Öznur Çalık
#Araç geçişi
8 yıl önce