|

Kobani’den geldiler

Yeni Şafak ve Yeni Akit'e, molotof ve silahlarla saldıran teröristlerden 4'ünün eşkalleri belirlendi. Teröristler Kobani’de PYD/PKK ve DHKP-C üyeleriyle 'Birleşik Özgürlük Güçleri' adı altında ittifak yapan MLKP’nin üyesi çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:24 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Gazetemize önceki gece alçakça saldırıyı düzenleyenlerin eşkalleri belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, Yeni Şafak ile Yeni Akit'e silah ve molotofla saldıran teröristlerin yasadışı sol terör örgütlerinin ittifakından oluşan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) üyesi oldukları belirlendi. İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, saldırının gerçekleştiği andan itibaren özel bir çalışma yürüttü. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen özel ekip, saldırganlardan 4'ünün eşkallerini tespit ederek, bu kişilerin BÖG üyesi olduklarını belirledi. Sözkonusu terör örgütü ise Twitter hesabından saldırıları üstlendiğini ilan etti. Suriye PKK'sının kanton kurduğu Kobani bölgesinde eğitim alan teröristlerin bir süre önce nokta eylemler için Türkiye'ye giriş yaptıkları tespit edildi.



YAKALANMALARI AN MESELESİ

İçinde MLKP ve DHKP-C'nin de bulunduğu çok sayıda sol örgüt, 'Rojava' ismi verdikleri Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD ile ittifak yapmıştı. Türkiye'ye karşı birleşen bu örgütler, son eylemleriyle milli iradenin sesi olan yayın organlarını hedef aldı. PKK-PYD-MLKP-DHKP/C-Acilciler gibi örgütlerin ittifakından oluşan ve 'Kobani konsorsiyumu' denilen Türkiye karşıtı grup, yüzlerce militanı Suriye'nin kuzeyinde bomba ve silah eğitiminden geçiriyor. Yeni Şafak'a saldırı sonrası güvenlik güçleri, MLKP kökenli BÖG üyelerinin peşine düştü. Henüz 4'ü tespit edilen zanlıların yakalanmasının an meselesi olduğu ifade ediliyor.



EĞİTİMLERİ PYD-PKK'DAN

Kobani'de PYD-PKK'dan silah, suikast, istihbarat ve eylem eğitimi aldığı tespit edilen MLKP'li militanlar, İstanbul'da daha önce bombalı saldırı hazırlığındayken yakalanmıştı. Suriye PKK'sı ile birlikte hareket eden ve burada bomba eğitimi alan 3 MLKP militanı henüz bir ay önce Şişli'de yakalanmıştı. 2 noktada bombalı eylem düzenlemeyi planlayan 2'si kadın 3 militanın evinde, patlamaya hazır bomba kapsülleri, bomba için elektronik devreler, keşif raporları ve krokiler ele geçirilmişti.





Onlara sorun

Terör örgütünün kara propaganlarını, haberleriyle boşa çıkarmasından ötürü Yeni Şafak'ın yayınlarından rahatsızlığı bilinen HDP'nin eş başkanı Figen Yüksekdağ'ın, teröristlerle irtibatlı olup olmadığı şimdilik bilinmiyor. Zira Yüksekdağ, yasadışı sol terör örgütü MLKP'nin eski yöneticisi. Yüksekdağ, her fırsatta MLKP'li teröristleri övmesi, hatta örgüt için canlı bomba olmayı kabul edecek kişileri yüreklendirmesiyle dikkat çekiyor. HDP'nin diğer eş başkanı Selahattin Demirtaş ise 7 Haziran öncesinde İstanbul Sancaktepe'deki HDP mitinginde, içinde Yeni Şafak'ın da bulunduğu çok sayıda gazeteyi kameraların önünde yere fırlatmış, terör örgütü PKK'ya hedef göstermişti.


MLKP'nin siyasi kanadı


Hepsi eğitimli

2014 yılı eylül ayında IŞİD'in Kobani saldırısıyla sol örgütlerle PKK'nın devrimci dayanışma anlaşması çerçevesinde başlayan işbirliği Kobani ve Tel Abyad'ın PYD-YPG'nin kontrolüne geçmesiyle yoğun işbirliğine dönüştü. MLKP, DHKP-C benzeri 10'den fazla sol terör örgütlerine PYD imkanlarıyla özel eğitim alanları oluşturuldu. Terör grupları 'birleşik devrimci güçler' çerçevesinde Türkiye içerisinde yoğun eylem dönemine girme kararı aldı.





'KONSORSİYUM' 14 TERÖRİST GÖNDERDİ

Bu çerçevede bir dizi suikast ve bombalamaya imza atmak üzere 'konsorsiyum'dan 14 kişilik terörist grubun Türkiye'ye sızdığı


belirtiliyor. Kobani'den gelen grupta PKK'nın dağ kadrosunda yetişen teröristlerin de bulunduğu öğrenildi. Teröristlerin, toplumda kaos oluşturma hedefiyle, içinde gazeteci, siyasetçi ve yazarların da bulunduğu 50 kişilik infaz listesi hazırladığı bildirildi. Bomba timlerinin Kobani'de eğitildiğine dikkat çeken istihbarat birimleri, ilgili kurumlarınteyakkuz halinde olduğunu dile getirdi.



Her detaya bakılıyor

Saldırıya ilişkin dosya, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli Savcı Mehmet Şenay Baygın'a verildi. İlk etapta saldırının gerçekleştiği Yeni Şafak binasına ve çevredeki işyerlerine ait güvenlik kamera kayıtları incelemeye alındı. Yüzleri kapalı saldırganların attıkları molotof kokteyli parçacıklarından da örnekler alınarak parmak izi incelemesi yapıldı. Ayrıca olay yerinde bulunan boş kovanların hangi silahtan çıktığı ve silaha ait herhangi bir suç kaydının olup olmadığı da araştırıldı.



Galeri: Yeni Şafak'a saldırı


#yeni şafak
#saldırı
#hdp
8 yıl önce