|

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda patlama

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apronunda patlama meydana geldi, 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Olayla ilgili açıklama yapan Vali Vasip Şahin, patlama nedeninin henüz öğrenilemediğini ve araştırıldığını açıkladı.

Yeni Şafak
03:48 - 23/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:31 - 23/12/2015 Çarşamba
AA

Apronda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada, havalimanı temizlik görevlilerinden Canan Çelik Burgucu (33) elinden, Zehra Yamaç (30) ise kafasından yaralandı.



Yaralılar, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralanan Yamaç müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Burgucu'nun ise tedavisine devam ediliyor.



Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, saat 02.00 sıralarında apronda meydana gelen patlamada yaralanan temizlik görevlileri Zehra Yamaç ve Canan Çelik Burgucu, hastaneye kaldırılmıştı.






"Patlamanın nedeni araştırılıyor"


İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 02.05'te meydana gelen patlamada yaralanan 2 temizlik görevlisinin hemen hastaneye kaldırıldığını, patlamanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdürüldüğünü söyledi.






"Olay sırasında körükte ya da uçakta yolcu yoktu"


Pegasus Hava Yolları'ndan yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi:



"Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 02.05'te, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Sabiha Gökçen Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir."








#Sabiha Gökçen
#patlama
#Sabiha Gökçen Havalimanı patlama
8 yıl önce