|

Aycın’a unvan jesti

Çizer Hasan Aycın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora belgesini köyünde düzenlenen törende teslim aldı. Aycın belgeyi almak için Zonguldak'a gidemeyince üniversite bir jest yaptı ve ödülü bizzat Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer yaşadığı köye götürdü.

Yeni Şafak
00:01 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 00:02 - 4/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Çizgi sanatçısı Hasan Aycın'a, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Fahri doktora belgesini Aycın'a takdim etmek için Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve beraberindeki heyet jest olsun diye Aycın'ın yaşadığı Balıkesir'in Aslıhantepecik Köyü'ne kadar götürdü. Utangaç ve çekingen yapısıyla tanınan, kendi sergileri de dahil organizasyonlarda görünmeyen Aycın, “Geldiler sağolsunlar belgeyi teslim ettiler. Tören çok kısa sürdü ama bu güzel insanlarla sohbetimiz saatlerce devam etti. Çok memnun oldum" diye konuştu. Gençliğinde akademik kariyer hayali kurmadığını belirten Aycın, “Tek hayalim Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okumaktı, ancak İmam Hatipli olduğum için gidemedim. Yüksek okul olsun diye iki yıllık Hacattepe İşletme Bölümü'ne gittim" ifadelerini kullandı.



CÜBBESİNİ GİYDİ


Usta çizer düzenlenen törende cübbesini giydi. Törene Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer'in yanısıra Aycın'ın akraba ve arkadaşlarından akademisyen yazar Mehmet Narlı, Mustafa Aycın, Ömer Lekesiz, Ertan Örgen ve M. Murat Özkul da katıldı.





YERLİ SANATA KATKI


Geleneksel sanatlarla modern bakışı yerlilik evrenselliğinde çizgilerinde birleştiren Aycın sanata olan katkılarından dolayı bu unvana layık görüldü. Tören sonrası Aycın, senatoya teşekkür ederek onur duyduğunu söyledi.


Bülent Ecevit Üniversitesi geçtiğimiz yıllarda Ebubekir Eroğlu, Saadettin Ökten, Alev Alatlı'ya da fahri doktora unvanı vermişti.


#Hasan Aycın
#Mahmut Özer
7 yıl önce