|

Kına şatafatlı düğünler sade

Avrupa'nın en büyük 'Evlilik Hazırlıkları Fuarı' geçtiğimiz hafta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinlikte 2016 yılının düğün trendleri tanıtıldı. Artık şatafatlı olan düğünler değil kına geceleri. Hint geleneğinin damga vurduğu kına gecesinin ardından sade bir düğün yapılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 02:45 - 7/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Gayet stresli olan kız isteme ve nişan törenlerinin ardından asıl büyük adımın atılması için harekete geçen çiftler, her zaman bir rehbere ihtiyaç duyar. Komşu ablalarımız ve yakın arkadaşlarımızın fikirleri tabii ki bizim için kıymetlidir. Fakat söz konusu kendi düğün ve kınamız olunca o senenin trendlerinin bizim düğünümüze de uğramasını isteriz. Geçen hafta düzenlenen Evlilik Hazırlık Fuarı böyle düşünen çiftlerin akınına uğradı. Biz de oradaydık. 2016'da düğün yapacaklar için fuardan notlar tuttuk. Uzun lafın kısası:Kınanız için şatafattan kaçınmayın düğünde ise mümkün olduğunca sade olun.



Üç boyutlu gelinlikler


Geçen yıl görülmeye başlayan üç boyutlu gelinlikler bu yıla damgasını vuracak. Son derece sade gelinlik modellerinin etek ve kollarında kabartmalı çiçek desenleri dikkat çekiyor. Gelinliklerin olmazsa olmazı tüller artık demode. Ama danteller yine gelinliklerde göz dolduracak.



Kırmızı alyanslar


Beraberliğin simgesi olan yüzüklerde artık sarı altın değil rose gold yüzükler moda. Gerdanlık takımında 'su yolu' hala gözdeyken kadınların vazgeçilmezi olan beş taşlardan ise çapraz olanlar bu yıl ilgi görecek.



Mesajlar dijital ortamda veriliyor


Teknoloji çağında olmamız sebebiyle duygusal olarak kağıtlara yazılan mesajlar artık dijital ortamlara aktarılmaya başlandı. Dijital mesaj kutusu ile davetliler söylemek istediklerini yazılı ve fotoğraflı olarak bırakabilecek. Video olarak mesaj bırakma bile var. Eğer yazacak bir şey bulamadıysanız mutluluk dileklerinizi video yoluyla da iletebilirsiniz.



Bindallı yerine sultan kostümü


Gelelim kına gecelerine. 'Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar' şarkısının yükseldiği kına geceleri artık çok eskilerde kaldı. Kına gecelerinde müzikten şova tam bir Hint düğünü havasımodası esiyor. Abartılı meyve tabakları, kırmızı tüllü masalar göz dolduruyor. Hint rüzgarına bu yıl dizilerdeki saray kıyafetleri de damga vuruyor. Kına gecesi için alışverişe çıkan gelin adaylarının aksesuar tercihi çoğunlukla Hürrem yüzüğü ve tacından yana oluyor. Yani bir dönemin gözdesi bindallılar yerini saray kostümlerine bıraktı. Hala bindallı tercih edenler ise kırmızıdan uzak dursun. Çünkü bu sene bordo ve kırmızı yerini pembe, mor, turuncu renklerine bıraktı.



Davetiyeler çiçeklendi


Hazırlanan düğün davetiyelerinde ise yine kır düğünleri konseptine uygun olarak çiçekli olanlar tercih ediliyor. Birkaç yıl öncesine kadar Osmanlı tuğrası davetiyelerde dikkat çekiyordu şimdi ise bahar havasını yansıtan çiçekli motifler ve danteller önde.



Mihrabat gözde mekan


Gelin ve damat için en önemli şey düğünün nerede olacağıdır. Bir dönem çok moda olan otellerin balo salonlarındaki düğünler birkaç yıldır yerini sade kır düğünlerine bıraktı. Masalardaki şamdanlar yerine artık çiçekler tercih ediliyor. Kır düğünlerinin en popüler mekanlarından biri olan Mihrabat Korusu'nun işletmecilerinden Şenol Çetinkaya, “Çiftlerin olumsuz hava şartlarına karşı kır düğünü yapacakları mekanın alternatifi olup olmadığını da sormaları önemli” diyerek evlenecek çiftlere mekan tüyosu verdi.



IN


Kır düğünleri


Hint kınaları


Üç boyutlu gelinlikler


Erengüllerden yapılma gelin çiçeği


Renkli ayakkabılar


Kısa düğün filmleri


Dijital mesaj kutusu


Rose gold alyans


Çiçek motifli davetiyeler



OUT


Salon düğünleri


Bindallılar


Taşlı gelinlikler


Şakayık gelin çiçeği


Beyaz ayakkabılar


Stüdyo fotoğrafları


Anı defteri


Sarı altın alyans


Osmanlı tuğralı davetiyeler



Sandıktaki damatlıkları çıkarın


Bu yıl 70'li yılların moda tercihi olan sivri ve geniş yakalı damatlıklar geri dönüyor. Klasik siyah takım elbisenin yanı sıra damatlarda geçen yıl gibi bu yılda renkli giyinmeyi tercih ediyor.





Ayakkabılara renk geldi


İnce topuk ve sivri burun gelin ayakkabılardan ziyade bu yıl kalın topuk ve bilek bantlı ayakkabılar tercih ediliyor. Gelinlikle aynı renk ayakkabı giyme modası da geçti. Mor, pudra rengi ve kırmızı da artık gelin ayakkabısı olarak tercih ediliyor.



Elde erengül çiçeği




Gelinlikler tamam peki gelin çiçekleri ne olacak? Gelin çiçekleri de artık eskisi gibi gelinliğin yanında verilen biraz basit modellerden ziyade artık daha modern ve göz dolduran şekilde tasarlanıyor. Çiçekçilerde pembe, mor, kırmızı, mavi gibi birçok renkten canlı ya da yapma çiçeklerle hazırlanmış, mevsime hatta gelinliğe göre tasarlanmış gelin çiçekleri yapılıyor. Geçen yıl Şakayık çiçeği modayken bu yıl ise küçük küçük ve renkli Erengül çiçeği öne çıkıyor.





#düğünler
#güğün trendleri
#moda
8 yıl önce