|

'Magi' dünyayı korkutacak

Türk sinemasını ve Türk kültürünün zenginliğini tüm dünyaya tanıtmayı amaçlayan Hasan Karacadağ, 29 Nisan'da 'Magi' ile vizyona girdiği tüm ülkelerde korku salacak.

Yeni Şafak
15:40 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:43 - 16/03/2016 Çarşamba

Türk sinemasının korku dalında kuşkusuz en başarılı ismi olan Hasan Karacadağ, Dabbe serisi ile tüm izleyenlere korku neymiş gösterdi. Şimdi ise Amerikan-Türk ortak bir kadroyla hazırladığı 'Magi' ile hem Türkiye'de hemde gösterime gireceği birçok yabancı ülkede korku salacak.



Türk kültürünü ve Türk sinemasını Avrupa'ya göstermeyi amaçlayan Karacadağ "Bu bir Amerikan filmi gibi ama tamamen Türk elementleriyle donatılmış, Anadolu topraklarında geçen has Anadolu-Babil cin hikayesi" dedi.



Filmin yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Karacadağ, "Amerikan dağıtım sistemiyle dünyaya dağıtılacak ilk Türk filmi bu. Sadece korku sineması için değil Türk sineması tarihinde bir ilk" ifadesini kullandı. Filminde oryantalist bir bakış açısı bulunmadığını söyleyen yönetmen, filmde rol alan oyuncuların kendisine ait diğer filmleri izledikten sonra filmde rol almayı kabul ettiklerini söyledi.



Filmde, Hollywood starları Michael Madsen, Stephen Baldwin, Brianne Davis ve Lucie Pohl ile Kenan Ece rol alıyor. Ayrıca Karacadağ, film ekibini ABD, İspanya, Japonya, Sırbistan, İtalya, Kanada; Fransa gibi birçok ülkeden, işinde uzman insanlarla oluşturdu.



Filmde yer alan 120 planda özel makyaj, yaklaşık 200 planda ise dijital efektler uygulanarak Türk sinema tarihinde en detaylı çalışılan işlerden birine imza atıldı. Film 29 Nisan'da

vizyona girecek.







Filmin konusu ise şöyle:


Amerikalı gazeteci Olivia Watkins, Türkiye'de yaşayan kız kardeşi Marla tarafından acil olarak İstanbul'a çağırılır ve Olivia'nın kardeşinin yanına vardığı o gece Marla esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeder. Bu olay gizemlerle örülü bir hikayenin başlaması anlamına gelmektedir.Yönetmenliğini ve senarsitliğini Hasan Karacadağ'ın üstlendiği korku filminin kadrosunda Kenan Ece'nin yanı sıra yabancı oyuncular Michael Madsen ve Stephen Baldwin yer alıyor.


#Hasan Karacadağ
#Magi
#sinema
8 yıl önce