|

Meltem Cumbul çeyiz hesabını hazmedemedi!

Meltem Cumbul, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın son dönemde önem verdiği 'çeyiz hesabı' uygulamasını eleştirdi. Annesinin çeyizlerini satıp 13 yaşında kendisine dans dersi aldırdığını söyleyen Cumbul, Bakan Sema Ramazanoğlu'nun çeyiz ile ilgili sözlerine "Anam anladı, sen anlamadın" diye cevap verdi.

Yeni Şafak
12:50 - 20/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:52 - 20/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, geçtiğimiz günlerde bir otelde düzenlenen Mutluluğa ve Geleceğe İlk İmza Çeyiz Hesabı

isimli toplantıda konuştu. Ebeveynlere çocukları doğdukları zaman bir çeyiz hesabı açmalarını tavsiye eden Bakan Ramazanoğlu, "Eskiden bir gelenek vardır, özellikle bizim Ege'de şöyle bir deyim vardır, 'Kız beşikte, çeyiz sandıkta' Artık biz bunu değiştiriyoruz, 'çocuklarımız beşikte, çeyizlerimiz de hesapta' diyoruz. Annelere babalara sesleniyoruz, çocuğunuz doğduğunda bir çeyiz hesabı açtırın, o çeyiz hesabı çocuğunuz için bir kanaviçedir, danteldir, karşılığı aynı zamanda çocuğunuzun da geleceğidir" dedi.



Oyuncu Meltem Cumbul, çeyiz projesine ve Bakan Ramazanoğlu'nun proje ile ilgili söylediği sözlere Twitter'dan tepki gösterdi. Çeyize önem vermediğini belirten Meltem Cumbul, annesinin 13 yaşında çeyiz satıp kendisinin vals dersi alması için kullandığını anlattı ve Bakan Ramazanoğlu'na hitaben "Anam anladı sen anlamadın" dedi.



Meltem Cumbul'un çeyiz hesabını eleştiren tweetleri şöyle:











#Meltem Cumbul
#Sema Ramazanoğlu
#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu
#Çeyiz hesabı
8 yıl önce