|

Kalfalık ve Ustalık Sınavları ne zaman?

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı Yaz Dönemi Kalfalık ve Ustalık Sınavları, 1-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Yeni Şafak
12:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:04 - 25/08/2016 Perşembe
Diğer

Kalfalık ve Ustalık Sınavları ne zaman? Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı Yaz Dönemi Kalfalık ve Ustalık Sınavları 1-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Sınavların 1 Eylül'de başlayacağını aktaran Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çetin, “Sınavlar 1 Eylül itibariyle başlıyor ve 13 Eylül'de bitiyor. Yapılacak sınavlarda kalfa adayları genel bilgi dersleri, alan dersleri, dal meslek dersleri ve mesleki uygulama sınavlarına girecekler. Usta adayları ise genel bilgi dersleri, dal meslek dersleri ve meslek, uygulama sınavlarına girecekler. 2015-2016 Eylül döneminde Kalfalık ve Ustalık Sınavları 4 sınav merkezinde yapılacak" dedi.



Sınava girecek kalfa ve ustaların sınav yerleri hakkında bilgi veren Çetin, “Bu merkezler arasında adayların sınav programları ortaklaşa hazırlandığından bazı adaylar Vize, Kırklareli ve Babaeski'den Lüleburgaz'a gelmekte iken, Lüleburgazlı bazı adaylarımız ise Kırklareli ve Babaeski'ye sınavlara gitmekteler. İlimiz genelinde yoğun bir aday trafiğinin yaşandığı sınav döneminde tüm adaylara başarılar diliyoruz. Sınava girme hakkı elde etmiş tüm adayların Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezine gelerek sınav giriş belgelerini almaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

#Mesleki Eğitim Merkezi
#Lüleburgaz
#Kalfalık sınavı
#Ustalık sınavı
8 yıl önce