|

TÜMOSAN ile Ereğli Tekstil Konya'nın yüzakı

Konya'nın sanayi ürünleri ile kültür ve turizm zenginlikleri Feshane Kültür Merkezi'nde biraraya geldi. Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat, bundan 30 yıl önce Anadolu'nun tarım ambarı olarak bilinen Konya'nın bugün dev bir sanayi şehrine dönüştüğünü söyledi

Oktay Mehmet
00:00 - 14/09/2012 Cuma
Güncelleme: 21:22 - 13/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
TÜMOSAN ile Ereğli Tekstil Konya'nın yüzakı
TÜMOSAN ile Ereğli Tekstil Konya'nın yüzakı

Konya Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD)'nin destekleriyle İstanbul'da düzenlenen KONEXPO fuarı Konya sanayisinin gövde gösterisine dönüştü. Türkiye'nin traktör markası Tümosan'ın da son teknoloji ürünleriyle hazır bulunduğu fuarın açılışına katılan Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat, bundan 30 yıl önce Anadolu'nun tarım ambarı olarak bilinen Konya'nın bugün dev bir sanayi şehrine dönüştüğünü söyledi.

Bolat, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı belediyecilik çalışmasının Konya'nın kültür ve sanayi açısından gelişmesine katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: "Konya, Anadolu'nun yükselen bir yıldızı olarak grafiğini hızla yukarı taşıyor. Gelişmişlik liginde ilk 5'e girmek için sabırsızlanan bir şehir konumuna ulaştı. Konya Hz. Mevlana'dan aldığı ilhamla bereketli ovaları ile müteşebbisi ile büyük ilerleme sağladı" dedi. Albayrak Holding'in Konya'da iki sanayi yatırımı olduğunu hatırlatan Bolat, "Bunlardan birisi TÜMOSAN traktör fabrikası, diğeri de Ereğli Tekstil Fabrikası. Yan sanayisiyle birlikte 10 binlerce istihdama öncülük yapıyor. Ereğli Tekstil ve Tümosan Traktör Fabrikası Konya'nın iki yüzakı kuruluşu. Özellikle Tümosan, lokomotif sektör olan traktör sanayii alanında önemli bir fonksiyon icra ediyor" dedi.





12 yıl önce