|

Trabzonspor-Galatasaray: 2-1

Trabzonspor, Süper Lig'in 10. haftasında 3 kırmızı kartın çıktığı maçta lider Galatasaray'ı 2-1 yenerek 5 haftalık galibiyet hasretine son verdi. Öte yandan bordo mavililerde Olcay Şahan, sarı kırmızılılarda ise Feghouli ve Ndiaye kırmızı kart görerek takımlarının gelecek hafta oynayacakları maç öncesinde cezalı duruma düştü.

Yeni Şafak
21:26 - 29/10/2017 Pazar
Güncelleme: 22:34 - 29/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yusuf Yazıcı'nın attığı golle Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.
Yusuf Yazıcı'nın attığı golle Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

Maça Trabzonspor, ön alanda baskı yaparak başladı ve Galatasaray'ın pozisyon bulmasına izin vermedi. 4. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Muslera'nın çizgi önünde müdahale ettiği topu Mustafa Akbaş, yükselerek kafa ile kaleye doğru gönderdi. Daha sonra savunmanın uzaklaştırdığı topa Durica'nın vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

24. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, geriden gelerek iyi yükselen Okay Yokuşlu'nun şutunda, top direğin yanından auta çıktı.

43. dakikada Olcay Şahan, Galatasaray yarı alanında Ndiaye'yi düşürdü. Bu sırada iki takım oyuncuları arasında itişme yaşanırken hakem Halis Özkahya Trabzonspor'dan Olcay Şahan, Galatasaray'dan da Feghouli'yi kırmızı kartla cezalandırdı.

  • İkinci yarıya Trabzonspor golle başladı. 48. dakikada kullanılan serbest vuruşta Uğur kafayı vurdu, Muslera'nın çeldiği top direkten döndü, NDoye boş kaleye tamamladı. Süper Lig kariyerinde 6. golüne ulaşan golcü isim bunların 3'ünü Galatasaray'a atmış oldu.

Golden sonra da oyunun kontrolünü bırakmayan Trabzonspor, 69. dakikada 2. golü de buldu. Hızlı hücumda Okay'ın pasında Yusuf ceza sahası dışından yaptığı vuruş Denayer'e çarparak Muslera'yı yanılttı ve bordo mavili ekip 2 farklı üstünlüğü buldu.

  • Galatasaray, 86. dakikasında farkı bire indirdi. Mariano'nun pasında topla buluşan Garry Rodrigues çaprazdan çok sert vurdu ve farkı bire indirdi.



#Trabzonspor
#Galatasaray
#Süper Lig
6 yıl önce