|

Asus, HTC'yi satın mı alıyor?

Teknoloji dünyası önümüzdeki günlerde dev satın alımlardan birisine sahne olabilir.

Yeni Şafak
12:32 - 12/06/2015 Cuma
Güncelleme: 09:32 - 12/06/2015 Cuma
Diğer

Hemen her türlü bilgisayar bileşeninden, dizüstü ve tabletlere kadar sektörün hemen her alanında üretim yapan, dünyanın bir numaralı OEM firması Asus, bildiğimiz gibi geçtiğimiz sene itibarı ile akıllı telefon pazarına da giriş yaptı.



Oldukça yüksek bir fiyat/performans oranına sahip olan ve bu sebeple ülkemizde de ciddi bir satış başarısı yakalayan

Tayvan menşeli dev firmaya yakın kaynakların aktardığı bilgilendirmeye göre, Asus HTC'yi satın alma ihtimali üzerinde duruyor.



Gerçi Asus cephesi, konuya ilişkin sorulan sorulara net bir cevap vermektense, '

daha çok organik büyüme yöntemlerini tercih ediyoruz ama gelecek ne getirir tabii bilinmez

' gibisinden ucu açık yanıtlarla geçiştiriyor ama mevcut durumda Asus'un böyle bir satın alım hamlesine girişmesini oldukça mantıklı bir hale getiren koşullar olduğunun da altını çizmekte fayda var.



Şöyle ki, çok uzun bir zamandan beri ciddi mali sıkıntılar yaşadığını bildiğimiz HTC, 2013 yılı başında tamamıyla yeni bir tasarım ve premium (üst kalite) malzeme kalitesi ile satışa sunduğu One M7 ile birlikte nefes almaya başarmış fakat bu bile aşağı gidişi durduramamıştı. M7'nin ertesinde gelen M8 ve M9 ile birlikte ne tasarım ne de donanımda hiçbir majör değişikliğe gitmeyen ve bunun da etkisiyle beklediği satış adetlerine erişemeyen HTC'nin duruma toparlamaya yönelik yeni hamlesi olan '

premium kalite-yüksek fiyat

' politikası da zararı durduramadığı için hisse değerleri düşüşe devam etti.





Günümüze geldiğimizde ise HTC'nin tüm zamanların en düşük piyasa değerine gerilediğini görüyoruz. Hatta sadece M9'un çıkış yaptığı Mart ayından bugüne dek geçen süre içerisinde %50 eriyen firma, an itibarı ile neredeyse 2 milyar dolara kadar düşmüş durumda. Düşünün ki 2011 yılında 35 milyar dolara yaklaşan bir değere sahipti HTC.



Velhasıl HTC'nin tek seçeneği yine One M7'de olduğu gibi tamamıyla yenilenecek bir tasarım ve güçlenen bileşenlere ev sahipliği yapacak yeni bir model çıkarmak ki bunu bile olsa olsa geçici bir nefes aldırmaktan ileri geçemeyecek bir hamle olarak değerlendirebiliriz.


İşte tüm bu veriler ışığında değerlendirdiğimizde, Asus'un HTC'ye olan 'haklı' ilgisi son derece mantıklı ve anlaşılır bir hamle olarak görülüyor.









#asus
#htc
#zenphone
#şirket haberleri
#kurumsal
9 yıl önce