|

Cepten satış taktikleri

Mobil cihazların kullanımının artmasının sonucu, elektronik ticarete de yansıdı. "Mobilden aramalarının yüzde 70’i bir saat içerisinde satın almaya dönüşüyor" diyen Positive Kurucu Ortağı Eren Dedeoğlu, mobil ticarette satışlarını artırmak isteyenlere 10 maddede öneride bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:34 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Mobil ticarette satışlarını artırmak isteyenlere 10 maddede öneri
Mobil ticarette satışlarını artırmak isteyenlere 10 maddede öneri

Mobil ticaretin son yıllardaki yükselişine dikkat çeken Positive Kurucu Ortağı Eren Dedeoğlu, "Online alışverişlerde arama oranları mobilde yüzde 70’lere kadar çıktı. Mobilden aramalarının yüzde 70’i bir saat içerisinde satın almaya dönüşüyor" diyerek, mobil cihazlardan satışı artırmak için şu önerileri sıraladı:

  1. Kanallarınızı mobil deneyime göre hazırlayın: Dijitalleşme adımında tüm kanalların mobile hazırlanması gerekiyor. Responsive veya mobil uygulama gibi bir ayrıma gitmek yerine hangi sıra ile yayına çıkacağına karar vermelisiniz.
  2. Mobil sitenize hız kazandırın: Mobil kullanıcılar masaüstü kullanıcılarına göre bir siteyi üç kat daha hızlı terk ediyor. Beklemeleri gerekiyorsa bilgilendirin. Mobilde 1 saniyelik hız artışının ciro üzerinde yüzde 5 oranında etkisi olduğunu unutmayın.
  3. Kullanıcı deneyimine odaklanın: Mobil kullanıcı arayüzlerinizi hazırlarken görsellik kadar kullanılabilirliğe de öncelik verin. Kullanıcıyı en kısa adımda sonuca yönlendirin.
  4. Arama sonuçlarında üst sıralarda olun: Mobil kullanıcılarının yüzde 48’i başlangıç noktası olarak arama motorlarını kullanıyor. Sitenizin SEO skorunu ölçün ve yüksek tutmaya çalışın.
  5. Kanallarınız arasında etkileşimi güçlendirin: Mobil stratejinizi belirlerken kanallarınız arası etkileşimi artırın, içeriklerinizi güncelleyin. Kullanıcılar bugün bir mağaza adresi öğrenmek için veya mağazada bir ürün stokta var mı diye bakmak için gelip alışveriş yapmayabilir ancak yarın da alışveriş yapmak için geleceklerdir.
  6. Lokasyon servislerini kullanın: Tüketicilerin yüzde 31’ i mağazaların yerini mobil telefonları aracılığı ile buluyor. Lokasyon servislerini kullanarak kullanıcılarınızın nerede olduğunu bilip onların ihtiyaçlarına özel iletişimler kurabilirsiniz.
  7. Mobil ödeme seçenekleri sunun: Mobil ödeme seçeneklerinizi artırın. Ayrıca kart kaydetme seçeneği de sunarak tek tıklama ile ödeme kolaylığı sağlayıp kullanıcılarınızın alışverişlerini hızlandırın.
  8. Alternatif teslimat seçenekleri sunun: Teslimatlarda kullanıcı beklenti ve taleplerine önem verin. Kargo, kurye ve mağazadan teslimat gibi seçenekler sunun.
  9. Mobil ödeme sayfalarınızı sürekli analiz edin ve optimize edin: Mobil deneyimde en önemli konunun akıcı şekilde bilgileri doldurup kullanıcıyı hedefe ulaştırmayı yani satın almayı sonuçlandırması olduğunu unutmayın. O yüzden her türlü kullanıcı kitlesi ile testler yapın, analizler yapın ve sonuçlarını önemseyip ona göre geliştirmeler yapın.
#Eren Dedeoğlu
#Mobil
6 yıl önce