|

iPhone 6C: 4-inç ekran, yekpare metal kasa

Apple'ın yılan hikayesine dönen iPhone 6C modeline yönelik elle tutulur bilgiler gelmeye başladı en nihayetinde.

Yeni Şafak
11:51 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:52 - 1/07/2015 Çarşamba
Diğer

Kısa Özet:

iPhone 6C metal kasayla gelecek, 4-inç ekran büyüklüğüne sahip olacak ve önümüzdeki yılın ilk yarısında tanıtılacak.



--------



Apple'ın yılan hikayesine dönen iPhone 6C modeline yönelik elle tutulur bilgiler gelmeye başladı en nihayetinde.



Haberin ana kaynağı Uzakdoğu'nun küresel ölçekteki önemli yatırım firmalarından birisi olan Jefferies'in analizcilerinden Ange Wu. Şöyle ki, dünkü işlemler esnasında Foxconn'un hisse değerlerinde %3.2'lik bir artış gören Wu, biraz kazdığı vakit, bu değer kazanımının gerisinde Apple'ın firmaya metal kasa siparişi geçişinin yattığını görmüş. Bu şaşırtıcı değil çünkü zaten geçmiş iPhone'larda da Apple'ın kasa tedariğinde çalıştığı iki firmadan birisi Foxconn iken diğeri Hon Hai idi.



Burada önemli olan kasanın yapısı ki, 4-inç büyüklüğünde ve yekpare metal tasarıma sahip oluşundan hareketle iPhone 6C'ye evsahipliği yapacağı kuşkuya yer bırakmayacak ölçüde açık. Henüz teknik detaylarına yönelik bir bilgi olmasa da iPhone 6C'nin yolda olduğunu göstermesi bakımından oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendirebiliriz. Muhtemel çıkış tarihinin ise önümüzdeki yılın ilk yarısı olacağı söyleniyor. Gerçi bildiğimiz gibi Apple yeni iPhone modellerini uzun yıllardan beri Eylül'de tanıtıyor. Haliyle buraya bir mim düşmekte fayda var. Bununla birlikte bu yıl yeni bir 6C tanıtılmayacağı konusunda ise kaynakların hepsinin hemfikir olduğunu görüyoruz.



Son olarak yine Jefferies'in raporunda dikkat çeken bir diğer önemli detay da iPhone 6S/6S Plus kasalarının da siparişinin geçildiğine yönelik ki kasada herhangi bir değişiklik olmadığının altı çiziliyor. Yani daha önce de defaatle paylaştığımız gibi iPhone 6 ile 6S'in tasarımı arasında herhangi bir farklılık olmayacak.



#apple
#iphone
#iphone 6C
#akıllı telefon
9 yıl önce