|

iPhone 6C'nin işlemcisi belli oldu

iPhone ailesinin maliyet odaklı temsilcisine yönelik en önemli detay da açıklığa kavuştu.

Yeni Şafak ve
17:46 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 17:50 - 4/08/2015 Salı
Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi Apple önümüzdeki ayın sonunda yeni nesil iPhone ailesini satışa sunacak. iPhone 6S ve 6S Plus isimleri altında gelecek olan bu iki modelin ertesinde ise önümüzdeki yılın ikinci çeyreği içerisinde ailenin maliyet odaklı temsilcisi C serisinin yeni temsilcisi olacak iPhone 6C tüketicilerle buluşacak.



Şimdiye kadar iPhone 6C'ye yönelik elimizde olan bilgiler, modelin 4-inç'lik ekran büyüklüğüyle geleceği, yekpare metal kasaya sahip olacağı ve 1715 mAh gücünde bir bataryaya evsahipliği yapacağı idi.





'ın imzasını taşıyan son rapora baktığımız zamansa iPhone 6C'de kullanılacak yongasetinin FinFET tabanlı olacağını görüyoruz. Bunun anlamı modelin aynı ağabeyleri gibi yeni nesil Apple A9 yongaseti tarafından güçlendirilecek oluşu.



FinFET yongasetleri hem Samsung hem de TSMC tarafından üretiliyor olsa da ikisinin arasındaki fark Samsung'un 14nm üretim teknolojisini kullanırken TSMC'nin 16nm teknolojisini kullanması. Diğer yandan her iki firma da yongasetlerinin üretimine başlamış olsa da, TSMC'nin yeni nesil 16nm üretim teknoloji ile çıkacak olan yongaların hacimli üretimine 4. çeyrekten önce geçemeyeceğini de not olarak düşelim. Ki zaten bu sebepten ötürü iPhone 6 ile 6S'te kullanılan yongasetlerinin ilk partilerinde de Samsung'un imzası olacak.













#iphone
#apple
#iphone 6
#iphone 6c
#akıllı telefon
#samsung
9 yıl önce