|

iPhone 7 değil, iPhone 6S

Apple, bu Eylül ayında (eğer bir mucize olmazsa) iPhone 7 diye bir model tanıtmayacak.

Yeni Şafak ve
17:29 - 27/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:46 - 28/06/2015 Pazar
Diğer

Bildiğimiz gibi Apple yeni iPhone modelini Eylül ayı içerisinde gerçekleştireceği lansmans ile birlikte resmi olarak tanıtıp muhtemelen hemen akabinde de satışa sunacak.



Haliyle tarih yaklaştıkça, internette de yeni iPhone'a yönelik bilgiler doğal olarak ciddi bir artış gösteriyor. Tabii iPhone, haberciler için bulunmaz bir nimet olduğundan, bu içeriklerin pek çoğu da ciddi bir elemeden geçirilmeden yayımlanıyor. Keza arada pek çok yanlış ya da yanıltıcı bilgi de verilebiliyor. İşte bu yanıltıcı bilgilerin en başında da 'iPhone 7' ibaresi geliyor. Haliyle bu konuyu açıklığa kavuşturmakta büyük fayda var.



Apple, bu Eylül ayında (eğer bir mucize olmazsa!) iPhone 7 diye bir model tanıtmayacak. Gelecek olan modelin ismi ara model olarak tanımlayabileceğimiz iPhone 6S (ve 6S Plus).



Peki neden?


Çünkü her ne kadar dünyanın her yerinde peynir ekmek gibi satılıyor olsa da, iPhone'un ana satış bölgesi doğal olarak Amerika ve Amerika'da da, Türkiye'den farklı olarak, satışların çok ama çok büyük bir çoğunluğu operatörler üzerinden gerçekleşir. Bunun sebebi oradaki operatörlerin bizdekilerin aksine iPhone'u oldukça uygun sözleşme şartlarıyla vermesidir. Yani hem aylık ödemeler uygundur hem de bizde olduğu gibi 'ön ödeme' gibi bir para tuzağı yoktur. Bu bağlamda iPhone da kulllanıcısına neredeyse bedavaya gelmiş olur.

Örneğin bizde en temel model olan ve 2,400 TL'ye satılan iPhone 6 16GB'ı 2 yıllık, en uygun sözleşme şartlarıyla dahi aldığımızda cebimizden 4,000 TL dolayında bir meblağ çıkar ki aradaki farkın ne denli fahiş olduğunu söylememize lüzum olmasa gerek.

İşte Amerika'da da sözleşmeler 2 yıllık olduğu için, Apple müşterilerine her yıl yepyeni bir model tanıtmak yerine, bir yılı ara geçiş modeli ile geçirip ertesi yıla yeni modelini tanıtır. Bunun sebebi hem Apple'ın müşteri memnuniyeti ilkesini her şeyden üstte tutması hem de operatörlerle yapmış olduğu anlaşmalardır.


Hülasa bu yazmış olduğumuz sebeplerden ötürü, Apple'ın iPhone 6'nın üzerine iPhone 7 modelini çıkartması gibi bir durum söz konusu değil. Ola ki böyle bir başlık görürseniz bilin ki bahsedilen model aslında iPhone 6S'ten başkası değil.



iPhone 6S ile ilgili gelişmeleri yeniden hatırlamak isteyen okurlarımızı aşağıdaki temel haberlerimize alalım:



>>


>>


>>















#iphone
#apple
#iphone 6S
#iphone 6
9 yıl önce