|

Kral Katili geliyor: OnePlus 2

Android dünyasının en merakla beklenen modelinin çıkış tarihi belli oldu.

Yeni Şafak
12:42 - 26/06/2015 Cuma
Güncelleme: 12:43 - 26/06/2015 Cuma
Diğer

OnePlus One ile Android dünyasında adeta deprem etkisi yaratan Cyanogen Mod ekibi, son bombası OnePlus 2'nun resmi lansman bilgilerini paylaştı. Açıklamaya göre Android dünyasının en merakla beklenen modelinin üzerindeki örtü 27 Temmuz tarihi itibarı ile kalkacak. Davetiyeden de belli olduğu gibi katılımcılar etkinliği geleneksel yöntemin haricinde sanal gerçeklikle de izleyebilecekler. Keza etkinliğin akşam saatlerinde yapılacak olmasının ve akar medya üzerinden tüm dünyaya yayın yapılacak olmasının anlamı da bu defa OnePlus One'ın aksine küresel ölçekte bir satış stratejisi izlenecek oluşu. Ki bu da modelin bu kez ülkemizde de resmi yollardan satışa sunulabileceği demek.







Muadilleri 500-600 dolara satılırken, 300 dolar gibi bedava denilebilecek bir fiyatla görücüye çıkan OnePlus One, hem arkasındaki geliştirici ekibinin gücü ve tanınırlığı hem de yapılan tüm incelemelerden tam puan alması neticesinde kısa süre içerisinde tüm ön yargıları kırmış ve kendilerinin bile hayal dahi edemediği bir satış başarısına erişmişti. Üstelik uzun bir süre boyunca sadece site üzerinden ve dahi davetiye usulü ile satılmasına karşın! Şöyle ki, kendilerine 50,000 dolayında satış hedefi koyan OnePlus firmasının 2014 yılı küresel satış adetleri 1 milyonu geride bıraktı!



Son olarak da modelin henüz resmiyet kazanmış olmasa da öngörülen özelliklerini aktaralım:







Evet; 27 Temmuz'da tanıtım gerçekleşecek. Hemen akabinde ya da kısa süre sonra satışa sunulacak. İlkinden farklı olarak bu defa doğrudan geniş bir dağıtım ağı eşliğinde küresel çapta satışa sunulacak. Fiyatı muhtemelen OnePlus One kadar bomba olmayacak olsa da (16GB'si 300 dolar ve 64GB'si 350 dolardı) yine muadillerinden oldukça uyguna satılacak.






#android
#akıllı telefon
#oneplus one
#oneplus 2
9 yıl önce