|

Ön inceleme: Galaxy S6 Edge+ & Note 5

Samsung'un yeni amiral gemilerine yönelik, ön inceleme diyebileceğimiz nitelikte ilk 'son kullanıcı' bilgileri geldi.

Yeni Şafak
17:23 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:27 - 3/08/2015 Pazartesi
Diğer

Samsung'un önümüzdeki hafta içerisinde resmi tanıtımını gerçekleştirip takip eden hafta içerisinde de satışına başlayacağı yeni amiral gemilerine yönelik ön inceleme diyebileceğimiz nitelikte bir yazı yayımlandı.



Lafı hiç uzatmadan

yazıdan öne çıkan detayları sıralayalım:



1)

Note 5'in arkasının konik yapısı elde tutuşu çok kolaylaştırıyor. Keza tasarım itibarı ile de ele güzel biçimde oturuyor.


2)

SAMOLED ekran mükemmel, özellikle S6 Edge+'de kavisli yapısı nedeniyle daha da güzel duruyor.


3)

4GB RAM miktarı ile geliyor ama ilk açılışta RAM miktarının sadece yarısı kullanılabilir durumda. (yani kalanı Samsung'un uygulamalarına, sistem belleğine vs. atanmış.)


4)

MicroSD yuvası yok.


5)

Batarya bütünleşik.


6)

En düşük hafıza seçeneği 32GB.


7)

Ana ekran tuşuna çift tıkladığımızda kamera açılıyor.


8)

iPhone 6+ ile karşılaştırdığımızda biraz daha kalın ama hem yüksekliği hem de genişliği daha düşük. Ağırlık dağılımı çok daha isabetli olduğundan ele daha iyi oturuyor.


9)

S6 Edge+'ın kenarındaki uygulama çubuğu Note Edge'teki gibi tasarlanmış. Parmağımızı sağdan kaydırdığımız vakit doğrudan menü açılıyor. Bir daha kaydırdığımızda ise kişiler menüsüne geçiyor.


10)

Note 5'in kalemi 'bastır-çıksın' formunda tasarlanmış.


11)

Kamera her ikisinde de aynı ama Note 5'inki sanki biraz daha parlak.



Evet; joelrtaveras nikli kullanıcının ilk izlenimleri bu yönde. Bu arada kendisine gelen (ya da kısa bir süreliğine elinden geçen diyelim) her iki modelin de markasız olduğunun altını çizelim. Yani mühendislik örneği olma ihtimali yüksek. Keza yazılımları da henüz tamamlanmamış.





Netice itibarı ile ortada kendisinin sözünden başka resmi herhangi bir şey olmadığından mim düşmekte fayda var tabii ama aklımızın bir köşesinde durmasında da fayda var en nihayetinde.







#samsung
#galaxy note 5
#galaxy s6 edge+
#akıllı telefon
#android
9 yıl önce