|

Volkswagen sahipleri araçlarını söküyor

Emisyon skandalı nedeniyle zor bir süreçten geçen Volkswagen grubu, sorunlu olduğu tespit edilen binlerce otomobilini geri çağırdı. Krizi fırsata çevirmek isteyen ve Volkswagen'in araçları koşulsuz şartsız geri aldığını öğrenen bazı araç sahipleri ise, otomobillerin kaput, kapı, tampon ve multimedya ekranı gibi bileşenlerini sökerek satıyor.

Yeni Şafak
13:38 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:38 - 21/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Otomotiv tarihinin en büyük skandallarından biri, geçtiğimiz yıl eylül ayında yaşandı. ABD'de Volkswagen'in dizel araçların emisyon değerleriyle oynadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine araştırma komisyonu kuruldu ve Volkswagen iddiaları kabul etti. Skandalın ardından şirket CEO'su istifa ederken Alman otomotiv devi milyarlarca dolar değer kaybetti.



Üstelik emisyon skandalı sadece ABD'de sınırlı kalmadı, tüm dünyaya sıçradı. Birçok ülkede dizel motorlu Volkswagen'lerin satışı yasaklandı.






Gelişmeler üzerine Volkswagen, yüzbinlerce dizel aracını geri çağırdı. Emisyon skandalı kapsamında çağrılan araçlar için aranan tek kriter ise 'kullanılabilir' olmasıydı. Bu ibareyi abartan bazı kullanıcılar, aracı iade edeceği için diğer parçalarını satıyor.



Aşağıdaki fotoğrafta da gördüğümüz üzere VW Golf sahibi bir kişi, aracın tamponunu, kaputunu, kapılarını, koltuklarını, multimedyasını hatta vites topuzundaki deriyi bile sökmüş.







Jalopnik'te yer alan habere göre söz konusu araç sahibi aracın kullanılabilir olmasına hiçbir katkı sağlamayan bileşenlerin hepsini sökmüş. Bu işlemin şaşırtıcı derecede eğlenceli olduğunu belirten araç sahibi, otomobilini Volkswagen'e bu şekilde iade etmeyi planlıyor.







Tabii bu işlemi yapan tek araç sahibi bu değil. Buradan kazanç sağlamayı hedefleyen bazı kişiler ise aracın bu parçalarını satıyor ve aracı Volkswagen'e iade ederken kazalı olduğunu, iade edileceği için onarılmadığını ve söküldüğünü belirtiyor.








#Emisyon Skandalı
#Volkswagen
#Otomobil
7 yıl önce