|

Karapınar'da dönüşüm başladı

Odunpazarı Belediyesi ve TOKİ tarafından 500 bin metrekarelik arazi üzerine Bin 536 adet konut, 5 yıldızlı bir otel ve sosyal tesislerin yapılmasını öngören Karapınar Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Eskişehir'e yapılan 8 bin konutu 10 binlere çıkaracağız" dedi.

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 21/02/2011 Pazartesi
Güncelleme: 17:36 - 21/02/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Karapınar'da dönüşüm başladı
Karapınar'da dönüşüm başladı

Eskişehir'de Bin 536 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temeli, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı davullu zurnalı törenle atıldı. Odunpazarı Belediyesi ve TOKİ tarafından 500 bin metrekarelik arazi üzerine bin 536 adet konut, 5 yıldızlı bir otel ve sosyal tesislerin yapılmasını öngören Karapınar Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma ve yıkım törenine; AK Parti Eskişehir milletvekili Nedim Öztürk, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile yetkililer ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Törende bir konuşma yapan TOKİ Başkanı Bayraktar, Türkiye için çok önemli bir proje başlatıldığını söyledi. Bu projenin sahibi olan halkı kutladığını ifade eden Bayraktar, "İnsanlık budur, sosyal devlet budur, sosyal dayanışma budur. Buradaki güzelliği bütün Türkiye'de görmek istiyoruz. Biz devletin yöneticileri olarak, bu tür projelerde siyaset üstü bir anlayış güdüyoruz. Burada bulunan 4 mahallede ikamet eden yaklaşık bin hane sahibinin göstermiş olduğu insanlık örneği inşallah Türkiye'nin her yerine yayılacak. Bugün Türkiye'nin 248 noktasında kentsel dönüşüm, gecekondu dönüşüm ve deprem dönüşüm projelerini inşallah bir bir hayata geçireceğiz. Bu bölge yaklaşık 500 bin metrekare. Burası Eskişehir'in hakim noktası ve zemin olarak da sağlam" dedi.


ESKİŞEHİR'İ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Geçmişte köylerden şehre göç ve hızlı nüfus artışı olmasından dolayı yapılaşmanın kontrol edilemediğini, binaların hep tarım alanlarına yapıldığını anlatan Bayraktar, "Burası gerçekten Eskişehir'e soluk aldıracak ve Eskişehir'in kalitesini artıracak bir proje olacaktır. Yaklaşık bin 500'ün üstünde konut olacak. Yeşil alan kişi başına 30 metrekare olacak. Bu projeyi belediye ve valilikten çok burada yaşayan vatandaşların kendileri istedi. Ben eminim ki, burası tamamlandığında çocuklarımız, yaşlılarımız,

parklarda eğlenip oturacak. Burada yaşayanlar arasında çok ciddi bir komşuluk ilişkisi olacak. Eskişehir 16 büyük şehrimizden biridir. Biz Eskişehir'i çok önemsiyoruz. Kültür şehri olması bakımından, eğitim bakımından, sanayi bakımından daha ileriye götürmek istiyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 8 bin konut yaptık. 6 ilköğretim okulu, 3 lise ve bunlara bağlı konutlar yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda bu sayıyı 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar Eskişehir'e yaptığımız yatırımlar 536 milyondur. Bunlar devam edecek. Eskişehir dünyada marka olan bir şehir, belediyelerimizle valimizle iş birliği yaparak Eskişehir'i ileriye götürmek için çalışacağız. 24 Mart'ta ilk ihalemiz olacak. Bin 92 konut olacak, bunu 1 buçuk yıl içinde teslim edeceğiz. İkinci etapta ise 500 konut yapacağız. Bu projenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Vali Mehmet Kılıçlar da bugünün gurur verici bir gün olduğunu belirtti. Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı ise, TOKİ ile birlikte gerçekleştirecekleri "Karapınar Vadisi Projesi" ile Karapınar, Erenköy, Huzur ve Alanönü Mahalleleri'nde çoğu kalitesiz konut

ve gecekonduların sebebiyet verdiği görüntü kirliliğinin ortadan kalkacağını kaydetti.


ESKİŞEHİR'E YENİ STAT MÜJDESİ

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Eskişehir'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yeni bir stadın yapılacağının müjdesini verdi. 2011 yılı içerisinde stat projesinin inşaatının başlayacağını belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, böylesine güzel bir şehre, modern bir stadın ve spor komplekslerinin yakışacağını söyledi. Vali Mehmet Kılıçlar ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile Valilik Makamı'nda bir araya gelen Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, yeni stadın tüm Eskişehirlilere hayırlı olmasını diledi. Yapılan görüşmede yeni stadyumun, Muttalip Mahallesi'ndeki, Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü'nün karşısındaki hazine arazisine yapılmasının uygun olacağı, mevcut statyum yerinin ise şehir meydanı ve meydanla bütünlük oluşturacak sosyal donatı alanı olarak değerlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Görüşmenin sonunda Başkan Ünal, stat projesi için TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a teşekkür ederek TOKİ başkanının isminin yazılı Eskişehirspor forması hediye etti.Tören, davul-zurna eşliğinde gerçekleştirilen yıkımla sürdü. Bayraktar balyozla evin duvarını yıkarken, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Tören, vatandaşlara pilav ve ayran ikramı ile sona erdi.



13 yıl önce