ABD Başkanlık seçimlerinde dengeleri değiştiren gelişme: Trump'ın tek ciddi rakibi Haley yarıştan çekildi

Dünyanın, eski ABD Başkanı Donald Trump ile mevcut başkan Joe Biden arasındaki rekabete göz çevirdiği ABD'deki seçim maratonunda önemli bir gelişme yaşandı. Başkanlık yarışında, Trump'ın tek ciddi rakibi Nikki Haley ön seçimlerden çekildiğini duyurdu. Haley düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin açıklamada bulunarak, "Partimiz içinde ve dışında onu desteklemeyenlerin oylarını kazanmak artık Donald Trump'a kalmış." diye konuştu. Haley, Trump'a destek verip vermeyeceğine ilişkin ise bir açıklamada bulunmadı.

Haber Merkezi AA
Donald Trump - Nikki Haley

ABD 2024 başkanlık yarışında, Cumhuriyetçi aday adayı Nikki Haley ön seçimlerden çekildiğini resmen duyurdu.

Ön seçimlerde en yüksek ikinci oyu alan Cumhuriyetçi aday adayı Haley, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "Süper Salı" olarak adlandırılan ön seçimleri açık ara önde tamamlamasının ardından yarıştan çekilme kararını açıkladı.

"Artık Donald Trump'a kaldı"

ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Haley, South Carolina'da yaptığı basın toplantısında, "Partimiz içinde ve dışında onu desteklemeyenlerin oylarını kazanmak artık Donald Trump'a kalmış." diye konuştu.

Trump'a destek verecek mi?

"Büyük ülkemizin dört bir yanından aldığımız destek için minnettarlıkla doluyum ancak artık kampanyamı askıya almanın zamanı geldi." diyen Haley, konuşmasında bundan sonrası için Trump'ı destekleyeceğine dair bir ifade kullanmadı.

Haley, dün 15 eyalette birden yapılan "Süper Salı" seçimlerinde yalnızca Vermont eyaletini alarak, geri kalan eyaletlerin tamamını rakibi Trump'a kaptırmıştı.


Almanya'da Trump paniği: Başkan seçilirse büyüme belirgin şekilde yavaşlayacak

ABD'de ön seçimlerde bir ilk: Haley rakibi Trump'a karşı kazandı

ABD'de Biden'ı üzecek anket: 2024 başkanlık seçimlerini Trump kazanıyor