ABD'de 'yoğun bakım' skandalı: Savunma Bakanı'nın kanser ameliyatları Biden ve devlet kademelerinden saklandı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in 22 Aralık'ta, ABD Başkanı Joe Biden ve devlet kademelerinden gizli şekilde askeri hastanede kanser ameliyatına alındığı ortaya çıktı. Skandalın basına düşmesi sonrası Pentagon'dan yapılan açıklamada, Austin'in 1 Ocak'ta enfeksiyon sebebiyle yeniden hastaneye kaldırıldığı ve hala tedavi altında olduğu duyuruldu.

Austin'in Biden'dan gizli şekilde ameliyatlara sokulması, ABD'yi karıştırdı.

ABD'de, Savunma Bakanı Bakan Lloyd Austin'in hastaneye kaldırıldığının geç duyurulması tartışma yaratmıştı. ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) 5 Ocak'ta yapılan yazılı açıklamada, Bakan Lloyd Austin'in 1 Ocak'ta hastaneye kaldırıldığı ve durumunun iyi olduğu duyurulmuştu.

Kanser ameliyatını Biden'dan gizlediler

Daha sonra Başkan Joe Biden dahil üst düzey yöneticilerin yanı sıra Pentagon yetkilileri ve Kongre üyelerinin, Austin'in hastaneye kaldırıldığını günler sonra öğrendikleri ortaya çıkmıştı.

"Savunma Bakanlığının yaptığı 'rezalet'"

Savunma Bakanlığını izleyen medya kuruluşlarını temsil eden Pentagon Basın Topluluğu, Austin'in sağlık durumunun geç bildirilmesiyle ilgili endişelerini dile getirmiş, yapılan açıklamada, kamuoyunun bu gibi durumları bilmeye hakkının olduğu vurgulanarak, Pentagon'un kamuoyunu günler sonra bilgilendirmesi "rezalet" olarak nitelendirilmişti.

Bağırsakları tıkandı, ağzından boruyla temizlendi

CNN Türk muhabiri Yunus Paksoy'un aktardığına göre, Austin'in 22 Aralık'ta, ABD Başkanı Joe Biden ve devlet kademelerinden gizli şekilde askeri hastanede kanser ameliyatına alındığı ortaya çıktı.

1 Ocak'taki ameliyattan kısa süre sonra yeniden fenalaştığı ortaya çıkan Austin'in bağırsaklarının tıkandığı ve yoğun bakıma alındığı belirtildi.

Austin’in ağzından boru sallanarak midesinin temizlendiği ve hala hastanede tedavi altında olduğu ifade edildi.

Gazze'de sivilleri hedef alan saldırılar için 'kendini savunma hakkı' demişti

Austin, terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarına destek verdiklerini ifade ederek,"Diğer ülkeler gibi İsrail'in de kendini savunma hakkı vardır" demişti.

ABD'nin uçak gemisini Doğu Akdeniz'de konuşlandırma kararı alanlardan biri olan Austin, "ABD Savunma Bakanlığı gerektiğinde ilave askeri unsurları konuşlandırmaya hazırdır" diyerek işgale arka çıkmıştı.

Austin, İsrail'e hayati önemdeki mühimmatın da yer aldığı, Demir Kubbe olarak bilinen hava savunma sistemi için takviyede bulunduklarını söylemişti.

DÜNYA
ABD Savunma Bakanı hastanelik oldu

DÜNYA
ABD Savunma Bakanı Lloyd'dan İsrail'e: Stratejik bir yenilgi sizi bekliyor

DÜNYA
ABD'nin uçak gemisi USS Gerald R. Ford birkaç hafta daha İsrail yakınlarında kalacak