Afrin’e döndüler

PKK/PYD’nin Afrin’den üç yıl önce zorla çıkardığı gönüllü sivil savunma ekibi Beyaz Baretliler döndü. Ekipler, teröristlerin yığdığı molozları temizliyor, tuzaklanan bombaların patlamasıyla çıkan yangınları söndürüyor. Beyaz Baretlilerden İsmail Nasan, sonraki hizmetlerinin evlere su götürmek olduğunu söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Beyaz Baretliler, TSK ve ÖSO birliklerinin ilerleyişini engellemek için terör örgütünün oluşturduğu moloz yığınlarını temizliyor.

Terör örgütü YPG/PKK’nın yaklaşık 3 yıl önce zorla Afrin’den çıkardığı Sivil Savunma ekipleri, şehre dönerek çalışmalarına dün yeniden başladı. Afrin sokaklarında terör örgütünün oluşturduğu moloz yığınları temizleyen Sivil Savunma ekipleri, örgütün döşediği mayın ve bombalı tuzakların patlamasıyla çıkan yangınlara da müdahale ediyor.

Beyaz Baretlilerden İsmail Nasan, bir sonraki hizmetlerinin evlere su götürmek olacağını söyledi. Nasan, “Hedefimiz Afrin merkezi ve çevresinde merkezler açmak. İlk hedefimiz PKK’nın yollara kazdığı çukurları kapatmaktı. Çok sayıda mayın vardı. Temizledik. Hendekleri iş makineleriyle kapattık. Mayınlardan çıkan yangınları söndürdük. Telefon şebekesi zayıf olduğu için insanlar bize ulaşmakta zorlanıyor. Enkaz ya da yangın gördüklerinde bir şekilde ulaşıyorlar. Müdahale ediyoruz” diye konuştu. Afrinli sivillerden Ferhat Şeyh Abdi de eski belediye çalışanı olduğunu, kentin terörden arındırılmasının ardından temizlik ve istikrarın sağlanması için kurulan heyetde gönüllü çalıştığını belirtti.

Fransa’nın adımı çılgınlık

100 yıl sonra yeniden