|

Fransa’nın adımı çılgınlık

TVNET, Kilis’te ‘Fırat’ın Doğusu Özel Yayını’ ile Suriye’de yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı. Serhat İbrahimoğlu ve Hilal Güven Özbey moderatörlüğünde gerçekleştirilen yayına Yeni Şafak ve TVNET Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt Avni Özgürel, Ediz Ekinci, Emel Topçu, Mesut Şöhret ve Bilal Çıplak katıldı. Günboyu süren canlı yayında Fransa’nın Suriye adımını değerlendiren Karagül, “Türkiye gibi bir gücün karşısında yaptıkları çıkış çılgınlık. Fransa’nın Suriye’de bir varlık iddia etmesi mümkün değil” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2018 суббота
Güncelleme: 01:44 - 31/03/2018 суббота
Yeni Şafak
TVNET, Kilis’te ‘Fırat’ın Doğusu Özel Yayını’ ile Suriye’de yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.
TVNET, Kilis’te ‘Fırat’ın Doğusu Özel Yayını’ ile Suriye’de yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

TVNET ekibi, serhat şehri Kilis'te 'Fırat'ın Doğusu Özel Yayını' ile Suriye'de yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı. Serhat İbrahimoğlu ve Hilal Güven Özbey'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen yayında İbrahim Karagül, İhsan Başbozkurt, Avni Özgürel, Ediz Ekinci, Emel Topçu, Mesut Şöhret ve Bilal Çıplak katıldı. Programda ABD ve proje terör örgütlerinin bölge üzerindeki oyunları mercek altına alındı.

ABD SURİYE'DE TUTUNAMAZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ankara'yı kızdıran 'arabuluculuk' teklifinin şifreleri kırıldı. Programda bölgesel senaryoları değerlendiren Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bölgede ABD varlığının kimse tarafından istenmediğini söyledi. ABD’nin, bölgenin kuzeyinde PKK/PYD dışında dostu kalmadığını ifade eden Karagül, "ABD'nin Suriye'de tutunması mümkün değil. Sadece PKK'ya yaslanarak herkesin karşı olduğu gücün ayakta kalması mümkün değil" dedi.

ÖYLE BİR GÜÇLERİ YOK

Fransa'nın Türkiye gibi bir gücün karşısında attığı Suriye adımının 'çılgınlık' olduğunu ifade eden Karagül, "Fransa hala Türkiye’yi 40 yıl önceki Türkiye, kendisini 40 yıl önceki Fransa zannediyor. Fransa'nın böyle bir gücü yok Suriye'nin kuzeyinde bir varlık iddia etmesi, Türkiye'yi açıktan karşısına alması mümkün değil. Türkiye Fransa'yı ciddiye almaz. Türkiye'nin inisiyatifini ABD durduramadı, Fransa nasıl durdurabilir" ifadelerini kullandı.

BİR ŞEY YAPAMAZLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un artık terörden şikayet etmesi söz konusu olamaz" sözlerini hatırlatan Karagül, şunları kaydetti: "Fransa Cumhurbaşkanı sözüne bundan daha öte bir cevap verilemezdi. Fransa, Suriye'de kolay bir rakiptir. Fransa'nın bu bölgede yapabileceği hiçbir şey yoktur. Amerika'nın çekilip, Fransa'nın ikame edilmesi Türkiye'nin elini kolaylaştıracaktır. Fransa teröre destek vererek Türkiyenin karşısında alternatif olamaz."

  • Bu coğrafyada barınamazlar
  • Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ise Fransa’nın askeri gücünün asla Türkiye ile karşı karşıya gelebilecek bir durumda olmadığına vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Bir heyet gidiyor Fransa Cumhurbaşkanı ile görüşüyor. Kobani’den giden bir heyet. PYD’nin bir heyeti bu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile terör örgütünü karşı karşıya getirmek istiyor. Fransa bunu tarih boyunca yapmak istemiştir. Hep devletlerle terör örgütlerini aynı masada oturtmak istemiştir. Türkiye bunu asla kabul etmeyecektir. Türkiye aynı şeyi yapsa Avrupa bunu kabul eder mi? Fransa burada rol almak istiyor. Fransa bu coğrafyada, bu topraklarda barınamaz. Bu toprakların sahibi insanlık adına burada bulunan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Çünkü mazlumların yanındaki tek devlet biziz. Fransa, zalimlerden biridir. Fransa kendisini buranın sahibi zannediyor.”

Macron Trump’a yaranmak istiyor

TVNET’te gün boyu devam eden canlı yayında konuşan Gazeteci Avni Özgürel de Fransa’nın geçmiş dönemlerden bu yana sürekli bu tür adımlar attığına dikkati çekti. “Fransa’nın kalibresi işler değil bunlar ama biraz Trump’a yaranmak biraz Avrupa’da öne çıkmak için bu tür girişimlerde bulunuyor” ifadelerini kullanan Özgürel, şöyle devam etti: “Macron’a sormak lazım, Türkiye ile savaşı göze mi aldın? Biz Münbiç’e gireceğiz dediğimizde orada ABD vardı. Şimdi Fransa gelmek istiyorsa buyursun gelsin. Elinden tutan yok.”

#Tvnet
#Suriye
#Fransa
6 лет назад