Almanya’da polis dehşeti: Tutuklamaya çalıştıkları adam hayatını kaybetti

Almanya’nın Mannheim kentinde, bir kişi polis tarafından zorla tutuklanmak isterken hayatını kaybetti. Olayın ardından 150 kişilik bir grup, ellerinde ırkçılık karşıtı pankartlarla polise protesto düzenledi.

Haber Merkezi İHA
Almanya’da polisin tutuklamaya çalıştığı adam öldü

Almanya’nın Mannheim kentinde pazar meydanı yakınında dün öğleden sonra iki polis memuru, bir adamı kontrol etmek istedi. 47 yaşındaki şahıs polislere direnince polis, şahıs zor kullanarak tutuklamak istedi. Tutuklanma sırasında fenalık geçiren adamın bilincini kaybetmesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Kimliği henüz açıklanmayan adamın hastaneye kaldırıldıktan sonra yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

POLİSE IRKÇILIK SUÇLAMASI

Olayın ardından 150 kişilik bir grup, ellerinde ırkçılık karşıtı pankartlarla polise protesto düzenledi. Eyalet Kriminal Polis Dairesi (LKA) ırkçı suçlamalarının önüne geçmek için bir paylaşım yaparak "Ölen kişi Türk vatandaşı değil" açıklaması yaptı.

ABD polisi 8 yaşındaki siyahi çocuğu gözaltına aldı
ABD'nin New York eyaletinde polisler, hırsızlık yaptığı iddiasıyla 8 yaşındaki siyahi bir çocuğu gözaltına aldı. Ağlayan ve kollarından sıkı bir şekilde tutularak polis aracına götürülen çocuğun videosu, ülkede ırkçılık tartışmalarını yeniden başlattı.

ABD'de bir George Floyd vakası daha: Polisin 5 dakika boynuna baskı uyguladığı adam hayatını kaybetti