Azerbaycan ordusundan 'Karabağ Fatihi' Bayraktar TB2 SİHA'ları ile tatbikat

Azerbaycan ordusu, Karabağ'daki işgali sonlandıran operasyonda kilit rol oynayan Bayraktar TB2 SİHA’ları ile tatbikat gerçekleştiriyor.

Haber Merkezi İHA
Tatbikatta yer alan SİHA’lar hedefleri nokta atışıyla yok etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yıl için önceden belirlenen tatbikat planı kapsamında Azerbaycan ordusunun, aralarında Bayraktar TB2 SİHA’larının da yer aldığı çeşitli insansız hava araçları (İHA) ile eğitim uçuşları gerçekleştirdiği belirtildi.

Tatbikat boyunca askerlerin en modern simülatörleri kullanarak becerilerini geliştirmek, operasyonel ve taktik bilgilerini arttırmak, pratik uçuş ve savaş görevleri gerçekleştirmek gibi eğitimler alacağı aktarıldı.

Azerbaycan ordusundan 'Karabağ Fatihi' Bayraktar TB2 SİHA'ları ile tatbikat
Azerbaycan ordusu, Karabağ'daki işgali sonlandıran operasyonda kilit rol oynayan Bayraktar TB2 SİHA'ları ile tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta yer alan SİHA'ların hedefleri nokta atışıyla yok ettiği belirtildi.


Selçuk Bayraktar Azerbaycan medyasına konuştu: Bayraktar TB-2 adeta terörün kökünü kuruttu

NOKTA ATIŞI

Açıklamada, kontrollerin ardından havalanan TB2 Bayraktar SİHA’larının, temsili düşman hedeflerinin tespiti, keşif bilgilerin kontrol noktalarına aktarılması, hedeflerin yok edilmesi gibi görevleri icra ettiği bilgisi paylaşıldı.

Ermenistan'a cepheyi dar eden SİHA'lar, Azerbaycan halkının gündemi oldu: Ele geçirilen köylere "Bayraktar" adı verilsin

Tatbikatta yer alan SİHA’ların hedefleri nokta atışıyla yok ettiği belirtildi.

Ermenistan'ın Bayraktar korkusu: Google'da en çok TB2'yi araştırdılar

Karabağ Savaşı böyle kazanıldı: Türk SİHA’ları ABD’de ders oldu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Selçuk Bayraktar'a 'Karabağ Nişanı' takdim etti
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'a karşı kazanılan Karabağ zaferinde büyük rol oynayan SİHA'ların mimarı Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'a madalya takarak onurlandırdı.