Azerbaycan ordusunun kahramanları Karabağ zaferini anlattı: Türkiye'de eğitim alan askerler bu savaşta en ön saflarda savaştı

Dağlık Karabağ zaferini kazanan kahraman Azerbaycan askerleri, kazandıkları zaferi kameralar karşısında anlattı. Kahraman akerlerden Ali Karamov açıklamalarında, "Türkiye'de eğitim alan askerler her zaman bu savaşta en ön saflarda savaştı ve en az kayıplar verdi." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Diğer
Albay Ruslan Imamquliyev

Dağlık Karabağ zaferini kazanan kahraman Azerbaycan askerleri, kazandıkları zaferi kameralar karşısında anlattı.

Karabağ zaferini anlatan Azerbaycan askeri,"44 günde 30 yıllık savaşı bitirmek için sadece teknoloji yeterli olmaz. Bunun arkasında derin bir geçmiş var." dedi.

Türkiye'nin büyük desteğinden bahseden askerler, bütün subayların Türkiye'de eğitim aldıklarını belirtti.

Fransız gazetesi Le Monde: 6 SİHA ile koca orduyu yok ettiler

Aliyev'den UNESCO'ya eleştiri: Cami yıkmak suç değil mi? Bu ikiyüzlülük ne zamana kadar sürecek?

30 YILLIK SAVAŞI BİTİRMEK İÇİN SADECE TEKNOLOJİ YETERLİ OLMAZ

Albay Ruslan Imamquliyev, verdiği röportajda, "44 günde 30 yıllık savaşı bitirmek için sadece teknoloji yeterli olmaz.

Bunun arkasında derin bir geçmiş var. 90'lı yıllardan bugüne Türkiye'de eğitim almamış Azerbaycan subayı yoktur." ifadelerini kullandı.

Ermenistan'da 6 yıldan fazla esir tutulan Esgerov: Bir gün Azerbaycan askerinin geleceğini biliyorduk

Azerbaycan zaferinin ardından İngiltere gözünü İHA'lara dikti: Türkiye İHA'larla bölgesel dengeleri değiştirdi

"TÜRKİYE'DE EĞİTİM ALAN ASKERLER BU SAVAŞTA EN ÖN SAFLARDA SAVAŞTI"

Kahraman akerlerden Ali Karamov açıklamalarında, "Türkiye'de eğitim alan askerler her zaman bu savaşta en ön saflarda savaştı ve en az kayıplar verdi." ifadelerini kullandı.

BU EĞİTİMLER SAYESİNDE KAZANDIK

Karamov "Düşmanın bütün kuvvetlerini mahveden, bütün operasyonlarda en önde bulunan askerler burada. Eğer ben bugün hayattaysam, Azerbaycan ikinci Karabağ savaşını kazandıysa, Bu eğitimlerin sayesindedir." dedi.

Azerbaycan'da görevli Mehmetçik, işgalden kurtarılan bölgelerde mayınlı arazileri temizliyor
Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Mayın Arama Temizleme (ÖMAT) timleri, Ermenistan işgalinden kurtarılan Ağdam bölgesinde Azerbaycan askerleriyle mayın arama ve imha faaliyetleri yürütüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, iki ülkenin ilgili timlerinin birlikte gerçekleştirdiği çalışmalarla Ağdam'da ekin arazileri ile yolları mayınlardan ve patlamamış mermilerden temizlediği bildirildi. Bakanlık, yapılan mayın arama faaliyetlerinin görüntülerini paylaştı.

Aliyev işgalden kurtarılan Gubadlı’da: Ermenice yazılı tabelayı söktürüp üstünde poz verdi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 44 gün süren savaşta Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Gubadlı şehrini ziyaret etti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aliyev, daha sonra “Sökmek lazım bunları' diyerek Azerbaycan askerlerinden Ermenice yazılı tabelayı sökmelerini istedi. Tabelanın sökülmesinin ardından Aliyev'in üstüne çıkarak poz vermesi gülüşmelere neden oldu.