Biden İsrail'in adını vermeden 'Gazze'de öldürülen gazetecileri' andı

ABD Başkanı Joe Biden, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. "2023 yılı, yakın tarihimizde gazeteciler için en ölümcül yıllardan biri oldu. Bunun bir sebebi de, çoğunluğu Filistinli gazeteciler olmak üzere, çok fazla gazetecinin öldürüldüğü Gazze'deki savaştı." ifadelerini kullanan Biden'ın, 144 gazetecinin katili İsrail'in adını anmaması dikkat çekti.

ABD Başkanı Biden - İsrail Başbakanı Netanyahu (Foto: Arşiv)

ABD Başkanı Biden, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımlayarak tüm basın çalışanlarının günlerini kutladı.

Özgür basının, demokrasinin ana yapı taşlarından biri olduğunu kaydeden Biden, gazetecilerin özellikle sıcak çatışma bölgelerinde çok zor şartlar altında önemli görevler icra ettiklerini vurguladı.

Biden, gazeteciliğin büyük bir özveriyle yapılan bir meslek olduğunun altını çizdi.

Biden İsrail'in adını vermeden 'Gazze'de öldürülen gazetecileri' andı

Bazı yerlerde işlerini yaparken yaralanan veya hayatını kaybeden medya mensuplarını da anan Biden, "2023 yılı, yakın tarihimizde gazeteciler için en ölümcül yıllardan biri oldu. Bunun bir sebebi de, çoğunluğu Filistinli gazeteciler olmak üzere, çok fazla gazetecinin öldürüldüğü Gazze'deki savaştı." ifadelerini kullandı.

İsrail diyemedi ama Rusya'yı hedef aldı

Biden, dünya genelinde geçen yıl 300'den fazla gazetecinin hapse atıldığını sözlerine ekledi ve özellikle Rusya'nın adını zikretti.

Dünyanın herhangi bir yerinde, gazetecilerin, işlerini güvenlik içinde yapabilmeleri için ABD olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Biden, gelecek haftalarda basın özgürlüğü konusunda bir başkanlık kararnamesi yayımlamaya hazırlandığını belirtti.

DÜNYA
Husiler İsrail'e karşı dördüncü safhaya geçti: Refah'a saldırırsanız her gemiyi vururuz

DÜNYA
ABD'den Türkiye'nin İsrail davasına müdahil olmasına ilişkin açıklama: İkili ilişkileri etkilemez

DÜNYA
Bu soykırımı anlatabilmemiz imkansız