BM'den Suriye çağrısı: Askeri çözüm illüzyondur tek yol siyasi çözüm

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen, Suriye'de askeri bir çözümün "illüzyon" olduğunu vurgulayarak, Suriye'deki çıkmazdan kurtulmanın tek yolunun tarafların siyasi çözüm üretmesi olduğunu bildirdi. Pedersen, yaptığı yazılı açıklamada, "Suriyeliler derin acı çekmeye devam ediyor ve zorluklar daha da derinleşiyor" ifadelerini kullandı.

Geir O. Pedersen

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, Suriye'deki iç savaş 12'nci yılına girmesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Suriyeliler derin acı çekmeye devam ediyor ve zorluklar daha da derinleşiyor" ifadesini kullandı.

Pedersen, en büyük hedefinin, Suriye'de siyasi geçişin yol haritası belirlendiği 18 Aralık 2015 tarihli BMGK'nin 2254 sayılı kararının uygulanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

DÜNYA
BM Genel Sekreterinden 11 yılı geride bırakan Suriye savaşı için siyasi çözüm çağrısı: 'Tarihte eşine az rastlanır'

"ASKERİ ÇÖZÜM İLLÜZYONDUR"

"SOSYOEKONOMİK BİR ÇÖKÜŞ GÖRÜYORUZ"

Pedersen, "Devam eden bir açmazla karşı karşıyayız ve aynı zamanda artan insani ihtiyaçlar ve sosyo-ekonomik bir çöküş görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA
AB: Rusya Suriye'nin tümünde yaptığı gibi Ukrayna'da da sivilleri hedef alacak

Pedersen, Suriye Anayasa Komitesi'nin 21-25 Mart tarihlerinde yeniden İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya gelmesinden de memnuniyet duyduğunu ifade etti.

DÜNYA
Suriye'de zorunlu askerlik dönemi: Esed’in ordusu asker bulamıyor