DEAŞ 700 kişiyi kaçırdı

Rusya lideri Vladimir Putin, Fırat’ın doğusunda ABD’nin kontrol ettiği bölgede ne olduğunu kimsenin bilmediğini söyledi. Putin, “Orada hala DEAŞ var. Teröristler Fırat’ın güneyinde ABD ve Avrupa vatandaşlarını esir aldı. Toplam 700 kişiyi esir aldılar ve 10 kişiyi idam ettiler. Herkes sessiz, sanki hiçbir şey olmamış gibi bir sessizlik var” diye konuştu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Soçi’de düzenlenen Valday Uluslararası Tartışma Kulübü toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terör örgütü DEAŞ’ın, ABD’nin Fırat boyunca kontrol ettiği bölgelerde varlığını artırdığını belirterek, "Teröristler Fırat'ın güneyinde ABD ve Avrupa vatandaşlarını esir aldı. Toplam 700 kişiyi esir aldılar ve 10 kişiyi idam ettiler” dedi.

HERKES SESSİZ

ABD tarafından kontrol edilen bölgelerde yaşanan sorunlara işaret eden Putin, “Fırat'ın doğusunda ne olduğunu kimse bilmiyor, orada hala DEAŞ güçleri var. Herkes sessiz, sanki hiçbir şey olmamış gibi bir sessizlik var” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖVGÜ

Türkiye’nin İdlib’de başarılı çalışmalar yürüttüğünün altını çizen Putin, şunları kaydetti: “Türk ortaklarımızın sorumluluklarını yerine getirdiğini görüyoruz. Hatta bölgeye askeri bir hastane bile kurdular. Türkiye terörizmle sert ve etkin bir şekilde mücadele ediyor.”

Selman Kanada’da tehdit etmiş

Barbaros'tan uzak dur