Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Türkiye'deki cami sayısını açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Ülkemizde cami sayımız 90 bini aştı. Nüfusumuza göre cami sayısı en fazla olan İslam ülkelerinden birisiyiz. İhtiyaç olan yerler var. İhtiyaç olan yerlerde camilerimizin olması gerekiyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Çerkezköy’de hayırseverler tarafından yaptırılan caminin açılışına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde hayırsever çift tarafından yapımı gerçekleştirilen cami açılışına katıldı. Açılışta konuşan Erbaş,dedi.

"Camiler şehirlerin kalbidir"

Ülkemizde cami sayısının artış gösterdiğini ifade eden Erbaş, "Biliyorsunuz, camiler şehirlerin süsü, kalbi. İşte burada Çerkezköy'de, bu mahallede de Serkan Müjgan Karagöz Camimiz bu mahallenin kalbi olacak inşallah. Cenab-ı Hak sayılarını artırsın, cemaatini bol eylesin. Ayet-i kerimede rabbimiz yine bir müjde veriyor; 'Camileri ancak ahiret gününe inanan, Allah'a inanan, zekatlarını veren, namazlarını kılan kimseler yaparlar.' İşte bu hayır sahibi kardeşlerimiz bu müjdeye de nail olurlar. Ülkemizde cami sayımız 90 bini aştı. Nüfusumuza göre cami sayısı en fazla olan İslam ülkelerinden birisiyiz. İhtiyaç olan yerler var. İhtiyaç olan yerlerde camilerimizin olması gerekiyor. Camilerimiz bizim tapu senedimiz, kimliğimiz, adeta alamet-i farikamız, şiarımız. Mahallesi Müslüman şehir görünümünü en güzel şekilde ifade eden yapılarımız camilerimiz. O yüzden ben tekrar hayır sahibi kardeşlerimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.