Dünyaca ünlü futbolculardan Filistin'e destek: Allah'ım sen onları koru

İslam dünyasının sessizliği ve dünyanın kayıtsızlığından cesaret alan İsrail zulmü ve işgali artırıyor. Katil İsrail'in savaş uçaklarıyla Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında şehit olanların sayısının 24'e yükselirken, başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok yerinden Filistin halkına destek devam ediyor. Sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla İsrail saldırılarını kınayan dünyaca ünlü futbolcular, "Özgür Filistin", "Şeyh Cerrah'ı koru" gibi sloganlarla mesajlarını duyurdu.

Haber Merkezi AA
İsrail saldırılarını kınayan dünyaca ünlü futbolcular, "Özgür Filistin", "Şeyh Cerrah'ı koru" gibi sloganlarla mesajlarını duyurdu.

Paul Pogba, Riyad Mahrez, Achraf Hakimi, Mahmoud Trezeguet, Moussa Marega, Franck Ribery, Shkodran Mustafi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü futbolcu, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere müdahalesine karşı tepki gösterdi.

  • İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da forma giyen Fransız futbolcu Paul Pogba, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünyanın barışa ve sevgiye ihtiyacı var. Hepimiz birbirimizi sevelim." ifadelerini kullandı.

Deportivo Palestino takımından Filistin'e puşili destek

FOTOĞRAF 28
Gazze'ye düzenlenen hava saldırısının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı
İsrail savaş uçakları, Gazze kentindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası 21 Filistinli şehit olurken 103 kişi ise yaralandı. Hava saldırılarının boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı. Gazze'nin farklı bölgelerinde çok sayıda bina ve yerleşim yeri hasar gördü.

FOTOĞRAF 8
Bursa’nın tarihi Tophane Saat Kulesi Filistin bayrağı renklerinde ışıklandırıldı
Bursa'nın tarihi sembollerinden Tophane Saat Kulesi, destek için Filistin bayrağının renklerinde ışıklandırıldı.
Aston Villa'da forma giyen Mısırlı futbolcu Mahmoud Trezeguet Instagram paylaşımında, "Allah'ım sen Filistin'i ve Filistinlileri koru" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Riyad Mahrez, Achraf Hakimi, Moussa Marega, Franck Ribery, Shkodran Mustafi'nin aralarında bulunduğu çok sayıda futbolcu, Filistin için sosyal medyada başlatılan etiketlere katılarak tepkilerini ortaya koydu.

Pendik'te dev ekranlardan Mescid-i Aksa'ya selam
Pendik'te Led ekranlara 'selamün aleyküm' Mescid-i Aksa yazılarak Filistin'e destek verildi.

Kızılay'dan Kudüs ve Gazze'ye yardım eli
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kudüs ve Gazze'deki ekiplere ilk etapta 500 bin TL'lik acil ilaç ve tıbbi malzemenin teslim edildiğini açıkladı.

İşgalci İsrail'in saldırısında çocuğunu şehit veren annenin feryadı
İşgalci İsrail'in Gazze saldırılarında çocuğunu şehit veren annenin feryadı yürekleri dağladı. Acılı anne, 'Kudüs uğruna kanımız ucuzdur, feda olsun. Herkes acilen Kudüs için cihada dursun' sözleriyle dünyaya haykırdı.