En az koronavirüs kadar ölümcül: Endonezya'da sivrisineklerden kaynaklı dang humması vakası tespit edildi

Sağlık Bakanlığı Vektörel ve Zoonotik Hastalıklar Dairesi Direktörü Siti Nadia Tarmizi, ülkede yıl başından bu yana 17 bin 820 dang humması vakasına rastladıklarını, aynı dönemde yaşamını yitirenlerin sayısının ise 104’e yükseldiğini açıkladı.

Endonezya'da bir haftada 3 bin 104 yeni dang humması vakası tespit edildi.

Endonezya'da, bir hafta içinde 3 bin 104 kişide daha dang humması görülmesiyle vaka sayısı 17 bin 820'ye yükseldi.

  • Kompas gazetesinin haberine göre, Batı, Doğu ve Orta Cava'nın yanı sıra Lampung eyaletlerinde ölüm vakalarının arttığını ifade eden Tarmizi, 32 kişinin yaşamını yitirdiği Doğu Nusa Tenggara eyaletinde en çok can kaybının yaşandığını dile getirdi.

Tarmizi, Lampung eyaletinin 3 bin 423 vaka sayısı ile ilk sırada yer aldığını kaydetti.

DÜNYA
Endonezya'da son 10 yılda doğal afetler 12 binden fazla can aldı

Ne olmuştu?

Tarmizi, geçen hafta yaptığı açıklamada, bu yıl 5 Mart’a kadar olan dönemde toplam 14 bin 716 dang humması vakası görüldüğünü ve 94 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Endonezya'da dang hummasından 2016'da 1598, 2017'de 493, 2018'de 344, 2019’da da 917 kişi hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Endonezya'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm