İranlı milletvekili Beygi: Türkiye yaptırım sürecinde İran'ın yanında yer aldı

İran Meclisi Tebriz Milletvekili Ahmed Ali Rıza Beygi Türkiye'nin yaptırım sürecinde İran'ın yanında yer aldığını vurguladı. Beygi, "Türkiye yaptırım sürecinde İran'ın yanında yer aldı ve İran'ın gazını ithal edebilmek için muafiyet de aldı ancak hükümet ülkenin son kanalını da kapatmak istiyor." ifadelerini kullandı.

İran Meclisi Tebriz Milletvekili Ahmed Ali Rıza Beygi.

İran Meclisi Tebriz Milletvekili Ahmed Ali Rıza Beygi, Türkiye'nin yaptırım sürecinde İran'ın yanında yer aldığını söyledi.

SON KANALI DA KAPATMAK İSTİYORLAR

İranlı vekil, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İran'da son günlerde Türkiye aleyhine yürütülen propagandayı eleştirdi.

Beygi, "Türkiye yaptırım sürecinde İran'ın yanında yer aldı ve İran'ın gazını ithal edebilmek için muafiyet de aldı ancak hükümet ülkenin son kanalını da kapatmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Beygi, "Bazı Batıcılar, ülkeyi Batı'nın siyasetine teslim etmek için dikkatsizlikten komşu ülkelerle olan nefes kanallarını kapattılar. İran için yaptırımların aşılmasında iki önemli nokta olan güneyde Umman ve batıda Türkiye ile ilişkiler sorunlarla karşı karşıya kaldı." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA
İran Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsünden Erdoğan'a tepki gösteren milletvekillerini eleştiri: İran ve Türkiye çok güçlü komşulardır

DÜNYA
İran'da Türk mallarına yönelik boykot kampanyası başlatıldı

DÜNYA
İran'ın hadsiz çıkışına Azerbaycanlılardan şiirli tepki