İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria’daki baskında Filistinli bir genci şehit etti

İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'nın güneyinde bulunan Eriha kentine bağlı Akabet-ü Cebr Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Baskında 15 yaşındaki bir Filistinli genci şehit etti, 2 kişiyi yaraladı.

Haber Merkezi AA
Batı Şeria'daki baskında Filistinli 15 yaşındaki Muhammed Bilhan şehit edildi.

İşgalci İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentinde 15 yaşındaki bir Filistinli genci şehit etti, 2 kişiyi yaraladı.


İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'nın güneyinde bulunan Eriha kentine bağlı Akabet-ü Cebr Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.


Filistin Sağlık Bakanlığı, İşgalci İsrail askerlerinin gerçek mermiyle ateş ettiği baskında, 15 yaşındaki Muhammed Bilhan'ın kafasına, göğsüne ve karnına isabet eden kurşunlarla hayatını kaybettiğini bildirdi. Baskında 2 Filistinlinin yaralandığı da kaydedildi.


İşgalci İsrail askerleri, bugün Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan El-Ayn Mülteci Kampı'na da baskın düzenlemiş ve 3 Filistinliyi yaralamıştı.


İşgalci İsrail güçlerinin baskınlarıyla bölgedeki can kayıpları arttı

İsrail güçleri, yılbaşından bu yana Filistinli nüfusun yoğunlukta yaşadığı işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı noktalarında baskın ve gözaltı operasyonlarını artırdı.


İşgalci İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki baskın ve saldırılarında bu yıl, 96 Filistinli hayatını kaybetti.


Askerler, baskınları protesto eden Filistinlilere karşı plastik merminin yanı sıra sık sık gerçek mermi de kullanıyor. Batı Şeria'nın kuzeyindeki özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde baskınlara tepki gösteren Filistinli gruplar ile İsrail askerleri arasında zaman zaman çatışmalar da yaşanıyor.


İsrail güçlerinden mülteci kampına baskın: 3 Filistinli yaralandı

Mescid-i Aksa'ya binlerce fanatik Yahudi baskın düzenledi