Putin'den Stalingrad'da Hitler göndermesi: Nazizm modern görünümünde tehditler yaratıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Putin, Stalingrad Muharebesi zaferinin 80. yıl dönümünde konuştu. Almanya dahil Avrupa ülkelerini Rusya ile yeni bir savaşa çekenlerin ve zafer kazanmayı bekleyenlerin kendileriyle modern bir savaşın tamamen farklı olacağını anlamadığını belirterek, "İnanılmaz ama doğru, yine gövdesinde haç bulunan Alman Leopard tanklarıyla tehdit ediliyoruz." dedi. Konuşmasında, Stalingrad Muharebesi ile birlikte Hitler koalisyonunun yenildiğini belirten Putin, "Şimdi ne yazık ki; Nazizim ideolojisinin modern görünümde, modern tezahüründe yine ülkemizin güvenliğine doğrudan tehditler yarattığını görüyoruz." şeklinde konuştu.

Haber Merkezi AA
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin.

Putin, Stalingrad Muharebesi’nde Nazi askeri birliklerinin Kızıl Ordu’ya yenilmesinin 80. yılı dolayısıyla Volgograd şehrindeki etkinlikler çerçevesinde yapılan konser öncesinde konuştu.

  1. Tam 80 yıl önce eski adıyla Stalingrad’da uzun ve çetin savaşın sona erdiğini belirten Putin, bu savaşın sonucunun sadece Rusya’daki Büyük Vatanseverlik Savaşı değil tüm 2. Dünya Savaşı’nın sonucunu belirlediğini anlattı.

Stalingrad Muharebesi’nin tarihe bir dönüm noktası olarak geçtiğine dikkat çeken Putin, Wehrmacht’ın (Nazi Almanyası’nın silahlı kuvvetleri) en büyük grubunun ve uydularının yenilmesiyle birlikte Nazi Almanyası’nın Avrupalı vassalları ve uşaklarından oluşan tüm Hitler koalisyonunun iradesinin yenildiğini söyledi.

"MODERN NAZİZM'İN TEHDİTLER YARATTIĞINI GÖRÜYORUZ"

Nazizm’i yenen şeyin ana vatan ve hakikat uğruna sonuna kadar giden çok uluslu halkının karakteri olduğunu belirten Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi ne yazık ki; Nazizim ideolojisinin modern görünümde, modern tezahüründe yine ülkemizin güvenliğine doğrudan tehditler yarattığını görüyoruz. Kolektif Batı’nın saldırganlığını tekrar tekrar püskürtmek zorunda kalıyoruz. İnanılmaz ama doğru, yine gövdesinde haç bulunan Alman Leopard tanklarıyla tehdit ediliyoruz, yine Ukrayna topraklarında Rusya ile Hitler'i takip edenlerin eliyle, Banderacıların eliyle savaşacaklar."

  1. Batılı seçkinlerin, Rusya’ya karşı propagandaya rağmen Amerika kıtası, Kuzey Amerika ve Avrupa da dahil olmak üzere dünyanın her yerinde birçok dostları olduğuna işaret eden Putin, şunları kaydetti:

"Ancak Almanya dahil Avrupa ülkelerini, Rusya ile yeni bir savaşa çekenler ve dahası sorumsuzca bunu bir oldu bitti ilan edenler, savaş alanında Rusya'ya karşı zafer kazanmayı bekleyenler, görünüşe göre Rusya ile modern bir savaşın onlar için tamamen farklı olacağını anlamıyor. Zırhlı araçların kullanılması meseleyi bitirmeyecek. Bunu herkes anlamalı."


Boris Johnson'dan Putin ile ilgili dikkat çeken açıklama: O deli değil sadece hata yaptı

Kremlin: Baltık ülkeleri çatışmanın büyümesini kışkırtmak için her şeyi yapmaya hazır

45 tank Ukrayna yolunda: Almanya Leopard baskısına boyun eğdi