Putin'den Zaporijya uyarısı: Büyük çaplı bir felaket olur

Rusya, Ukrayna'nın güneyindeki Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki bölgenin tamamen silahsızlandırılması yönündeki talepleri reddetti. Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde santralin bombalanmasının "büyük çaplı bir felaket" riski yarattığı konusunda uyarıda bulundu.

Haber Merkezi Diğer
​Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği görüşmede, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali ziyaretleri sırasında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) müfettişlerine gerekli yardımı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Putin görüşmede Ukrayna'nın güneyindeki santralin bombalanmasının "büyük çaplı bir felaket" riski yarattığı konusunda uyarıda bulundu.

Görüşmede her iki lider de tesise Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan bir ekip gönderilmesi gerektiği konusunda hemfikir kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna'daki üçlü zirve sonrası önemli mesajlar

Avrupa Birliği’nden Rusya çağrısı: Güçlerinizi nükleer santralden derhal çekin

FOTOĞRAF 19
Zelenskiy'den Türkiye dahil çok sayıda ülkeye Zaporijya uyarısı: Büyük felakete yol açabilir
Rus ordusu tarafından Zaporijya Nükleer Santrali çevresine saldırılar gerçekleştirildiğini belirten Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, santraldeki herhangi bir radyasyon olayının Avrupa Birliği ülkelerine, Türkiye'ye, Gürcistan'a ve uzak bölgelerdeki diğer ülkelere darbe oluşturacağı uyarısında bulundu.