Rus askerlerinin öldüğünü Telegram gruplarından öğreniyorlar

Rusya'nın Ukrayna'ya işgalinin başlamasından bu yana "Kendiniz İçin Arayın" adlı bir Telegram kanalı, 30.000 Rus askerinin katledildiğini ve gizlenen kimliklerini paylaştı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Rusya-Ukrayna savaşında tahmin edilenden fazla kişinin öldüğü Telegram gruplarında yayınlanıyor

Rus aileleri, öldürülen askerleri gösteren bir Telegram kanalında her gün arama yapıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, savaşın ilk ayında sadece 1.351 askerin öldürüldüğünü iddia etti fakat işgalin başlangıcından bu yana katledilen Rus askerlerinin sayısı arttı ve doğrulanmamış tahminler şaşırtıcı bir şekilde 30.000 Rus erkek, kadın ve gence ulaştı. Bakanlık ise 25 Mart'tan bu yana ölen Rusların resmi sayılarını güncellemedi.

FOTOĞRAF 6
Ukrayna ilk kez paylaştı: Azovstal'dan akılalmaz görüntüler! Çoğu uzuvlarını kaybetti
Rus ordusunun kuşatması altındaki Ukrayna'nın Mariupol kentinde bulunan Azovstal çelik fabrikası haftalardır dünya gündeminin üst sıralarında... Rusya'nın 'ele geçirdik' açıklamasını yaptığı yıkılmış şehirdeki Ukrayna birliklerinin canları pahasına koruduğu fabrikanın içinde çekilmiş fotoğraflar bölgede yaşanan gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.
  • Ancak şimdi, "Kendiniz İçin Arayın" adlı bir Telegram kanalı, Putin'in korkunç savaşının her gün kurbanlarını gösteren günlük güncellemeleri paylaşıyor.

Salı günü kanal, iki askerin portrelerini yayınladı ve her ikisinin de fotoğraflarının altında "öldü" kelimesini yazdı.

Kanal, diğer görüntülerin ve genel savaş güncellemelerinin yanı sıra, Ukrayna kuvvetleri tarafından yakalanan Rus askerlerinin kimliklerini ve fotoğraflarını da paylaşıyor.

FOTOĞRAF 16
Rus askerlerinin gizlice çektiği video dehşete düşürdü: Bunu tüm dünyanın duymasını istiyoruz
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi 36'ncı gününe girdi. Türkiye'de gerçekleştirilen müzakerelerden olumlu kararlar çıkarken, Rusya belli bölgelerdeki askeri varlıklarını geri çekme kararı aldı. Tüm bu gelişmelerin ışığında Ukrayna'ya savaşmak için gönderilen genç yaştaki Rus askerlerin gizlice çektiği bir video ortaya çıktı. Videodaki genç Rus askerlerinin söyledikleri sözler duyanları dehşete düşürdü. 'Tüm dünya tarafından duyulmasını istiyoruz' diyen askerlerin videosu dış basında geniş yer buldu. İşte askerlerin gündeme bomba gibi düşen videodaki sözleri...

Bir başka sabitlenmiş gönderide, Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yönetilen sayfa, Kremlinin vatandaşlarından ölenleri sakladığını iddia ediyor.

FOTOĞRAF 17
Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler: Rus askerleri sivilleri arkadan vurup işyerlerini yağmaladı
Ukrayna-Rusya savaşı tüm şiddetiyle sürerken bölgeden gelen son görüntüler Rus askerlerinin sivil katliamı yaptığını bir kez daha gözler önüne serdi. Dünyayı ayağa kaldıran görüntülerde bir grup Rus askerinin iki savunmasız Ukraynalı sivili vurarak öldürüp işyerlerini yağmaladığı görüldü.