Rusya'dan Almanya'ya başkonsolosluk tepkisi: Berlin yönünü kaybetti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın dört Rus başkonsolosluğunu kapatma kararının tepkisiz kalmayacağını bildirerek, Alman yönetimine söz konusu kararın durdurulması yönünde çağrıda bulundu.

Haber Merkezi AA
Rusya: Almanya'nın Rus başkonsolosluklarını kapatma kararı tepkisiz kalmayacak

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Alman yönetiminin, Rusya'ya ait ülkedeki 4 başkonsolosluğunu kapatma kararı aldığı anımsatıldı.


Bu kararın "dostça olmayan" bir adım olduğu ve ikili ilişkileri bozmayı amaçladığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Rus tarafı, Berlin'in sürekli kışkırttığı gerilimden suçu kendisinden atma yönündeki girişimlerini kesinlikle reddediyor. Alman yönetimini durmaya bir kez daha çağırıyoruz. Düşmanca siyaset sergileyen Berlin'in yönünü kaybettiği açık. Almanya, ikili ilişkilerin bozulmasından sorumlu olduğunu anlamalıdır. Berlin'in, pervasızca kışkırtıcı eylemleri gerekli tepkisiz kalmayacak."


Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, bugün yaptığı açıklamada, Rusya'da asgari düzeyde diplomatik varlığı sürdürmeyi hedeflediklerini ve 3 Alman başkonsolosluğunun kasım sonuna kadar kapatılacağını belirterek, "Bu nedenle Almanya'da faaliyet gösteren 5 (Rus) başkonsolosluğundan 4'ünün faaliyet izninin geri alınmasına karar verdik." ifadelerini kullanmıştı.



ABD'de Türkevi'ne saldırı: Sanığa şizofreni teşhisi konuldu

Fransa'da influencerlara ticari denetim: Yasa tasarısı onaylandı

Van'da husumetli ailelerin kavgası hastane önünde de devam etti: 14 yaralı

Gana'da altın madeninde mahsur kalan kaçak madencilerden 79'u çıktı

Husiler Taiz'de buğday yüklü yüzlerce kamyonu alıkoydu