Sinoplu Hüseyin Ersoy'dan Almanlara insanlık dersi: 'Kul hakkı' diyerek 557 bin euroyu sahibine teslim etti

Almanya'da ölen insanların evlerini tasfiye eden Hüseyin Ersoy, ülkede gündem oldu. Bir evde bulduğu 557 bin euroyu "Kul hakkı yiyemem" diyerek mirasçısına teslim eden Ersoy, kahraman ilan edildi.

Hüseyin Ersoy

Almanya'nın Monnheim kentinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Ersoy 24 yıl önce Sinop'tan Almanya'ya gitti.

Ersoy Almanya'da birçok işte çalıştıktan sonra ölen insanların evlerini tasfiye işini yapan bir şirket kurdu.

Haberlere konu olan olay da, Ersoy'un, e-postayla aldığı bir sipariş üzerine yaşandı.

Gurbetçi, hayatını kaybeden bir adamın evini boşaltırken, bir dolabın kapağını açmasıyla hayatının şokunu yaşadı.

Avrupa'da bulunup sahibine teslim edilen en büyük para

Dolapta içi para dolu bir çanta bulan Ersoy, ''Bunların sahte olduğunu zannettim. Ama inceleyince gerçekten paraların gerçek olduğunu ve saydıktan sonra bu rakamın 557 bin euro ve 2 bin 700 isviçre frangı olduğunu anladım" dedi.

DÜNYA
Sinoplu Hüseyin Ersoy'dan Almanlara insanlık dersi: 'Kul hakkı' diyerek 557 bin euroyu sahibine teslim etti

Hüseyin Ersoy hemen ölen adamın mirasçısı olan kızını aradı ve durumu anlattı ve parayı sahibine verdi.

  • Gurbetçi'nin bulup sahibine verdiği 557 bin euro, bu zamana kadar Avrupa'da bulunup, iade edilen en yüksek para olma özelliği taşıyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/06/21/09/01/resized_a1bf0-c2eac223almanyaparaiadesitrthaber1861920.jpg

Hüseyin Ersoy bu örnek davranışının nedeni sorulduğunda ise İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, parayı da inancı gereği sahibine verdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Alman bayana, bizi buraya getiren kuvvetin adının islamiyet olduğunu ve onun rızası olmadan 1 eurosuna dahi bu paranın dokunamayacağımızı kendisine söyledim. Oda kendisi çok memnun oldu. Hemen orada takdir etti. Çoğu yapmazdı dedi. Biz görevimizi yaptık, omuzlarımızdan çok büyük bir yük kalktı."

Sergilediği örnek davranışla herkesin takdirini kazanan gurbetçi, ülkenin her yerinden ve her kesimden kutlama mesajları alıyor.

GÜNDEM
40 saatlik yoldan akın akın geliyorlar: Türkiye bizim her şeyimiz

EKONOMİ
Alman basınından Türk SİHA'larına övgü: Gelecekteki savaşlara hakim olacak